İktidarın bütçe pozu

15 günlük bütçe maratonu sona erdi. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İktidar ortakları bütçe pozu verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İktidarın bütçe pozu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Bitmez’in konuşması sırasında fenalaştığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği; zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı, 15 gün süren, bütçe görüşmeleri tamamlandı. TBMM Genel Kurulu’nda Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi kabul edildi. 2024 bütçesinde genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine 11 trilyon 7 milyar 879 milyon 53 bin Türk Lirası, özel bütçeli idarelere 865 milyar 477 milyon 685 bin Türk Lirası, düzenleyici ve denetleyici kurumlara 38 milyar 381 milyon 178 bin Türk Lirası ödenek verilecek. Bütçe geliri ise 8 trilyon 353 milyar 29 milyon 549 bin TL olacak. 2024 Bütçe Kanun Teklifi, geçerli olarak kullanılan 566 oydan 317 kabul, 249 ret ile Meclis tarafından onaylandı.

İktidarın bütçe pozu

Bütçe maratonunun sona ermesinin ardından iktidar ortakları sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla bütçenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, bütçe pozu verdiler. 

İktidarın bütçe pozu
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, paylaşımında, “Bütçemiz hayırlı olsun” mesajını paylaşırken, Sayın Bayar Özsoy, “TBMM 2024 Yılı Bütçe Kanunu ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu teklifimizin görüşmelerini 15 gün sonunda tamamlayarak kanunlaştırdık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş'a, Meclis Başkan Vekillerimize, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekili üyeleria ve TBMM çalışanlarına teşekkür ediyorum. AK Parti Hükümetimizin 22., Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 6. ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesi geliştirildi ve milletimiz için hayırlı olsun” mesajını paylaştı. 

İktidarın bütçe pozu
AK Parti’de bütçe ile ilgili paylaşım yapan bir diğer isim ise Ayşe Böhürler oldu. Böhürler, “Bütçe görüşmelerimizi tamamladık. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi kabul edilerek kanunlaştı. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” mesajını paylaştı. 

İktidarın bütçe pozu
Kullandığı oyu paylaşan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise mesajında,“2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi, Gazi Meclisimizde kabul edilerek yasalaştı. Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesinin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

İktidarın bütçe pozu