İkinci turun kilit ismi Oğan'dan açıklama...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda oyların yüzde 5'ten fazlasını alan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'dan açıklama...Oğan'ın yapacağı açıklama Kayseri'nin yanı sıra tüm Türkiye'de merak konusu.

İkinci turun kilit ismi Oğan'dan açıklama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan’ın "2. turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim" dedi. Peki tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de vatandaşların merak ettiği konuyla ilgili Oğan'ın kararı ne olacak? Oğan kime destek verecek? ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Kayseri’de 81 bin 125 oy almıştı. 

YSK, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını duyurdu. Seçim sonrası Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Ata İttifakının adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,47 oranında oy aldı. Ortaya çıkan bu tablofda gözler Sinan Oğan'a çevrildi. Çünkü seçimin kilit ismi Oğan. Peki, Oğan'ın tavrı ne olacak? Oğan, bu konuda açıklama yaptı. 

BBC Türkçe’den Esra Yalçınalp ve Ege Tatlıcı’ya konuşan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceklerini 1-2 gün içinde açıklayacaklarını dile getirdi.

İkinci turun kilit ismi Oğan'dan açılama...

"DESTEKLEYECEĞİMİZ ADAY RAHAT KAZANIR"

Kendisine oy veren seçmenin ikinci turda, kendisinin desteklediği adaya oy vereceğini savunan Oğan, destekledikleri adayın rahat bir şekilde kazanacağını savundu.

Sinan Oğan, şunları söyledi: Bir-iki gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra (kime oy vereceğimizi) açıklayacağız.  Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Başta terörle mücadele, terör örgütlerinin desteklediği siyasi partilerle araya mesafe koyma, sığınmacıların gönderilmesi gibi birtakım şartlarımız var. (AK Parti’nin sığınmacı meselesi hakkında adım atmamasıyla ilgili) Bu bizim temel kırmızı çizgimiz. Bu konuda adım atmak durumundalar. Her iki taraflada niye görüşmeyelim? Demokratik bir ülkedeyiz ve siyaset konuşarak yapılan bir şey.
TÜRKİYE'DEKİ EN SADIK SEÇMEN
Bize oy veren seçmeni anlaştığımız adaya taşırız. Hepsini taşırız çünkü bizim seçmen kitlesi Türkiye’deki en sadık seçmen kitlesi, en bağlı seçmen kitlesi. Ama biz kendimize göre karar vermeyeceğiz. O seçmen kitlesine danışarak karar vereceğimiz için o seçmen kitlesinin iradesiyle hareket edeceğiz zaten. İkinci turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim.
CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜNDEN OĞAN AÇIKLAMASI...
Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldığı TV programında seçime ilişkin açıklama yaptı. Kalın, "Tabii ki Sinan Bey değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu doğal. Net bir şey de koydu ortaya. Terörle arasına mesafe koyması bizim için önceliktir dedi. Bütün bu hususları da dikkate aldığımız zaman ikinci turun bizim açımızdan daha kolay olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.