İç Anadolu'nun en büyüğü her Çarşamba hizmet verecek

30 bin metrekare üzerine kurulan İç Anadolu'nun en büyük büyük canlı hayvan borsası ve pazar yeri her Çarşamba günü hizmet verecek. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

İç Anadolu'nun en büyüğü her Çarşamba hizmet verecek

Kayseri Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı 01.11.2023 Çarşamba günü itibaren ulusal Pazar olarak hizmet vermeye başlayacaktır. Canlı Hayvan Pazarı Kocasinan İlçesi Elagöz Mahallesi Uzuncam Caddesinde sabah saat 05:00’da açılacak.

İç Anadolu'nun en büyüğü her Çarşamba hizmet verecekİl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı duyuru; “Canlı Hayvan Pazarı Tesisleri Kocasinan İlçemize Bağlı Elagöz Mahallemizde her hafta çarşamba günleri faaliyet gösterecektir. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun.”
30 bin metrekare üzerine kurulan İç Anadolu’nun en büyük büyük canlı hayvan borsası ve pazar yeri geçtiğimiz günlerde törenle açılmıştı…  Günlük 1000 adet büyükbaş, 1500 adet küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olan canlı hayvan borsası ve pazar yeri kompleksin içerisinde misafirhane, hayvan dinlendirme yerleri, yem deposu, hayvan satış yerleri, idari bina, sosyal donatılar, lokanta, kafeterya çay ocağı ve 100 kişilik satış salonu bulunuyor. 

İç Anadolu'nun en büyüğü her Çarşamba hizmet verecek
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, İç Anadolu'nun en büyük Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Yeri açılışında yaptığı konuşmada hayvan pazar yerinin ve borsanın tam kapasiteyle çalıştığında Kayseri ekonomisine yıllık 20 milyar TL'lik katkı sağlayacağı söylemişti.