Holding CEO'su: Tercihinizi yapın

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin'den dikkat çeken paylaşım. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Holding CEO'su: Tercihinizi yapın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, son zamanlarda siyasi paylaşımları ile gündeme gelmişti. Ertekin’den 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı öncesi yine dikkat çeken bir paylaşım daha geldi. Ertekin, “Demokrasiye sahip çıkmak için illa tankların üstüne çıkmaya gerek yok.” dedi.

15 Temmuz gecesine vurgu yapan Ertekin, “15 Temmuz’da darbecilerin arasından geçip televizyon başında olanı biteni seyreden küçük bir azınlık dışında kadın/erkek, alevi/sünni, Türk/kürt 83 milyon hepimiz sokağa çıkıp darbeye karşı geldik. 27 Mayıs’ta dedemler, 12 Eylül’de babamlar sokağa çıkıp demokrasiye sahip çıksalardı belki de biz 15 Temmuz’u yaşamazdık bile. 27 Mayıs darbesinin 63. yılının tam ertesi günü büyük bir tevafuk olarak yarın hepimiz için büyük bir ‘Demokrasi Sınavı’ daha var. Demokrasiye sahip çıkmak için illa tankların üstüne çıkmaya gerek yok, sandığa gidip oy kullanmak ve irademizin sandığa yansımasını sağlamak da çok önemli. Hangi din, hangi mezhep, hangi etnik kökenden, hangi dünya görüşünden olursanız olun sandığa gidin ve oy kullanın.” ifadelerini kullandı. 

Ertekin, ’Tercihinizi yapın’ diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin tezahürü olarak sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın: “Ben milletin iradesinin üstünde bir güç tanımadım” ifadesi ile sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun: “Erdoğan’a oy vererek günaha girmeyin. Samimi bir Müslüman bu kadar büyük bir günaha girmez. Bana oy vermeyeceksen sandığa gitme" ifadeleri arasında tercihinizi yapın.”