Hisarcıklıoğlu'na önemli görev

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC'nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hisarcıklıoğlu'na önemli görev
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıopğlu, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından iş dünyası tarafından ‘Barışın Tüccarları’ sloganıyla kurulan Milletlerarası Ticaret Odasının (ICC)  yönetimine girdi. 

170 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR
Cenevre’de gerçekleştirilen 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC Dünya Konseyi’nde Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023-2026 döneminde görev yapacak.

Merkez sekretaryası Paris'te bulunan ICC bünyesinde; Dünya Odalar Federasyonu, Milletlerarası Tahkim Divanı ve Dünya İş Hukuku Enstitüsü bulunuyor. Hisarcıklıoğlu, ICC yönetimine girmesiyle bu kurullarda da söz sahibi olacak.

“GURUR VERİCİ”
ICC yönetimine seçilmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Küresel ölçekte iş yapma biçiminde önemli değişikliklerin olacağı yeni bir döneme girerken küresel istişare mekanizmalarında yer almak çok önemli. TOBB olarak geniş bir uluslararası networke sahibiz. Dünya çapında özel sektörün temsil edildiği tüm kurumların yönetiminde yer alıyoruz. ICC Yönetim Kurulunda Türk iş dünyası adına bu görevi yürüteceğim. Ülkemizi ve iş dünyamızı ticaretin kurallarının konulduğu ve Birleşmiş Milletler’de küresel iş dünyasını temsil eden tek kurum olan ICC’de temsil etmek bizim için gurur verici. Ekonomide geleceğin yapı taşları bu tür kurumlarda tasarlanıyor" dedi.


Hisarcıklıoğlu, 2012-2018 yılları arasında da ICC Yönetim Kurulunda yer almıştı.

ICC TÜRKİYE
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyet göstermekte olan ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ülkemizde ICC’nin temsilciliğini üstleniyor. Türkiye Milli Komitesi Türk iş dünyasının çalışmalarına katkı sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve küresel ekonomiden daha fazla pay alabilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Hisarcıklıoğlu'na önemli görev