Hisarcıklıoğlu, 'Ekonomide olumlu gelişmeler yaşanıyor'

Hisarcıklıoğlu, 'Ekonomide olumlu gelişmeler yaşanıyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı Kayseri’de yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşanan sıkıntılı süreci hep birlikte atlatacağız. Ekonomide son günlerde olumlu gelişmeler yaşanıyor” dedi.

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından, reel sektör ve finans sektörü diyalog güçlendirme toplantısı Kayseri’de yapıldı.

Ticaret Odasında düzenlenen toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, oda ve borsa başkanları da katıldı. Toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ülkede yaşanan sıkıntılı süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.

Ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğini  aktaran Hisarcıklıoğlu, ekonomide son günlerde olumlu gelişmelerin olduğunu da belirtti.

“İNANIYORUM Kİ, BU TEKER BU TÜMSEKTE KALMAYACAK”

 

 

Bu toplantılarla reel sektör ile finans sektörünün birbirini daha iyi anlayarak, ortak çözümler geliştirdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Yani bu sıkıntılı süreci birlikte çalışarak atlatacağız. Her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu kapsamdaki önerilerimizi hükümete ilettik, iletmeye de devam ediyoruz. Reel sektörün ve özellikle de KOBİ'lerin finansmana ulaşma imkânlarının açık tutulması hayati önem taşıyor. Hükümetimiz ilk adımı böylece attı. Sonrasında kısa çalışma ödeneği aktif hale getirildi. Ödeme sıkıntısına düşen, düzgün mükelleflerin SGK borçlarına 60 ay vadelendirme sağlandı. Tüm bu önlemler piyasaya moral verirken, hükümetimizin ticareti desteklediğini gösteriyor. Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntılı günleri aşmak için, reel sektör ile finans sektörü el ele vermiş durumunda. Çünkü biz hepimiz Türkiye için varız. İnanıyorum ki, bu teker bu tümsekte kalmayacak”.

 

“HIZLI KOŞUYORUZ, ELBETTE EKSİKLERİMİZ OLUYOR”

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın da, ''Bankalar Birliği olarak ekonominin olumlu yönde seyrettiğini söyleyebilirim. Reel sektörle biz finans sektörü olarak aynı gemideyiz. Hızlı koşuyoruz. Elbette eksiklerimiz oluyor. Özeleştiri yapıyoruz ve yapacağız'' şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)