'Hipnoz kumpası' ile ilgili dikkat çeken gelişme: Pişman değilim...

Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın Odatv'ye konuştu... Peki Ahmet Zeki Üçok ne dedi?

'Hipnoz kumpası' ile ilgili dikkat çeken gelişme: Pişman değilim...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

FETÖ’cü üç astsubay 2009 yılında sahte emirleri gerçekmiş gibi TSK’nın resmi yazışma sistemine soktu. Amaç TSK’yı, Ergenekon’a dahil etmekti. Kumpas ortaya çıktı, astsubaylar gözaltına alındı. 
Soruşturmayı o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda askeri savcı olarak görev yapan Ahmet Zeki Üçok yürüttü. 
Ancak bu soruşturma devam ederken astsubayların avukatları “İfadeler hipnoz ile alınmıştır" dedi. Ardından da gözaltındaki astsubaylarla görüşemediklerini öne süren avukatlar Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı suçladı. Dönemin Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın da avukatlara destek vererek yapılan açıklamaya katıldı. 
13 yıl sonra “Hipnoz davasını” başlatan avukatlar FETÖ'ye üye olmak suçundan gözaltına alındı.

ODATV ALİ AYDIN'A "PİŞMAN MISINIZ" DİYE SORDU

Odatv, dönemin Kayseri Barosu Başkanı Gelecek Partisi Adalet Politikaları Başkanı Ali Aydın’a “FETÖ’cü avukatlara destek verdiğiniz için pişman mısınız?” diye sordu. 
FETÖ’cü astsubayların avukatlarına destek vermediğini ifade eden Ali Aydın, “savunma hakkının engellenmesine karşı çıktım. Yaptığım şeyden pişman değilim. Bugün baro başkanı olsam böyle bir sorgulama engellemesi karşısında yine aynı tavrı göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Ali Aydın şunları söyledi: 

“Öncelikle ‘destek verdiniz’ sözünü kabul etmiyorum. Destek verme olayı olmadı. Sadece bir avukat baro başkanı olarak savunma hakkının kullanılması açısından avukat meslektaşlara ve özellikle Mustafa Dokumacı isimli avukatın vekaleti olduğu halde sorguya katılması engellendiği için ben bu engelin aşılması ve savunma hakkının kullanılması için avukatlarla birlikte açıklamaya katıldım."

'BEN GÖREVİMİ YAPTIM'

'Açıklamayı da ben yapmadım. Ben sadece konuyu kamuoyuyla paylaştım. İlgili avukat arkadaşlarda kendi kanaatlerini paylaştılar. Olay bundan ibarettir. Normalde baktığınız zaman ben görevimi yaptım. O günün şartlarında neyle karşılaşıldığı ne yaşandığına ilişkin kanaatin bir önemi yok. Ama şu çok net bir hakikat ki; o günün şartları içerisinde sözü edilen avukatların sorgulamalara katılması engellendi.'

'DESTEK YAPMADIM, PİŞMAN DEĞİLİM'

'Benim Genelkurmay Başkanlığı’na, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ve Garnizon Komutanlığı’na Baro Başkanı sıfatıyla resmi yazı yazmama rağmen avukatları sorguya katılmaları engellendiği için bunlar da basın açıklamalarını farklı yerlerde yapıyordu ‘buyurun baroda yapın’ dedim. Olay bundan ibaret. Çok yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu kabul etmem asla mümkün değildir. Böyle bir yardım ve destek yapmadım. Yaptığım şeyden de pişman değilim. Ben bugün baro başkanı olsam böyle bir sorgulama engellemesi karşısında yine aynı tavrı göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu konu son derece meşru ve son derece kanuna uygun.  Bu konuyu kimsenin çarpıtmaya gayret etmesine ne müsaade edilir ne de prim verilir.'

AHMET ZEKİ ÜÇOK: FETÖ'CÜLER KADAR SORUMLUDUR

'Işık evleri' soruşturmasını yürüten ve “Hipnoz” davasıyla kumpasa uğrayan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok da Odatv’ye yaptığı değerlendirmede “Ali Aydın FETÖ’cülerin uydurduğu yalanı desteklemiştir. Bu süreçte Ali Aydın da en az o FETÖ’cü avukatlar kadar sorumludur” diye konuştu.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “Işık evleri” soruşturmasını kapattırmak için Adil Öksüz’e talimat vermesine ilişkin Bylock yazışmaları olduğunu ifade eden Ahmet Zeki Üçok şöyle devam etti: 

'ASTSUBAYLARIN İFADESİNDE BARONUN GÖNDERDİĞİ AVUKAT VARDI'

'Ali Aydın kesinlikle doğru söylememektedir. Kayseri’deki ‘Işık evleri’ soruşturmasındaki şüphelilerin ifadelerinin tamamı avukatları huzurunda alınmıştır. Hatta bir şüphelinin avukatı gelmediği için Ali Aydın’ın Başkanı olduğu Kayseri Barosu tarafından avukat görevlendirilmiştir. Avukatların sorguya alınmadığı iddiası FETÖ’cülerin uydurduğu yalandır ve Ali Aydın da bu yalana alet olmuştur.  Hatta desteklemiştir. Ali Aydın’ın yaptığı açıklamalar o dönemin Kayseri gazetelerinde de yayımlanmıştır. Ali Aydın bu sürecin en önemli aktörlerinden biridir. En az gözaltına alınan o FETÖ’cü avukatlar kadar bu işin içerisindedir.'

'FETÖ ELEBAŞI ADİL ÖKSÜZ'E TALİMAT VERDİ'

"FETÖ soruşturmalarında Bylock yazışmalarında 15 Temmuz darbe girişiminin bir numarası olan Adil Öksüz’ün bizzat Fetullah Gülen’in talimatıyla Kayseri’ye gelerek ‘Işık evleri’ soruşturmasını kapatmak için bu avukatları ve baroyu kullandığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Ali Aydın’ın söylediği ‘avukatlara savunma hakkı verilmedi, müvekkillerinin sorgusuna giremedi’ sözleri doğru değildir. Bu süreçte Ali Aydın en az o FETÖ’cü avukatlar kadar sorumludur.”

Can Özçelik Odatvcom