Heykeli yapan isim konuştu: Heykelin tehdit oluşturabilecek hiçbir yanı yok

Heykeli yapan isim konuştu: Heykelin tehdit oluşturabilecek hiçbir yanı yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadınlar Çarşısı Heykeli’nin Büyükşehir Belediyesince kaldırılmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’un, “Heykel tehlike arz ediyor, diye esnaf şikayet etti. Bunun üzerine kaldırıldı ve yenisi yapılacak” açıklamalarının ardından Kadınlar Çarşısı Heykelini yapan Ekrem Bor da, bu duruma tepki gösterdi.  “Yetkililere ulaşmaya çalıştım, kimse bana ikna edici şeyler söylemedi” diyen Bor, “Heykelin tehdit oluşturabilecek hiçbir yanı yok” dedi.

“KAYSERİ’DE SADECE SUCUK VE PASTIRMADAN İBARET DEĞİL”

 Heykeltıraş Ekrem Bor, “Eğer Heykel onarılacaksa bana başvurmaları gerekirdi” dedi. Büyükşehir Belediyesini aradığını ve kendisine tatmin edici bilgi verilmediğini söyleyen Bor, yaşanan sürece üzüldüğünü söyledi. Bor,  “Heykelin söylenildiği gibi tehdit oluşturabilecek hiçbir yanı yoktu. Bu yöndeki açıklamalara anlam veremiyorum. Kayseri’de sadece sucuk ve pastırmadan ibaret değil” diye konuştu Daha önce Ticaret Odası’na 2 kez bakım için başvurduğunu ifade eden Bor, “Heykelin tadilatını yapalım diye başvurdum. Bronz yapalım, daha sağlam olsun diye, ama geri dönüş yapmadılar. Bir gece de apar topar kaldırdılar. Önceki yönetime derdimizi anlatamadık, bu yönetimde heykeli kaldırdı” dedi.

“KAYSERİ HALKI O HEYKELLE BARIŞIK DEĞİL DENDİ”

Konuyla ilgili bilgi almak için belediyeye başvurduğunu ifade eden Bor, “Orada görüştüğüm, bilgi almak istediğim kadın bana Kayseri halkının söz konusu heykelle barışık olmadığı yönünde bir cümle de kullandı. Bu da beni üzdü. O heykel kahraman Türk kadınlarını temsil ediyor. Kurtuluş Mücadelesinde kadınlar çeyizlerini satıp cepheye yardımda bulunmuşlardır. İşte bu heykel bu hikayenin, kahramanlığın eseridir. Herkesin bu heykelin hikayesini bilmesi lazım. Bu konunun sadede esnaflarla ilgili olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi)