Heyecanla beklenen sonuçlar açıklandı!

Kayseri'de de binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince hazırladığımız haber bülteninde.

Heyecanla beklenen sonuçlar açıklandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

4 Haziran da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonucu açıklandı. Kayseri’de de sınava giren binlerce öğrencinin heyecanla beklediği sonuçlar Millî Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden erişine açıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlar, Millî Eğitim Bakanlığı'nın meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı.

‘Kılavuzumuzu da 26 Haziran Pazartesi günü ilan edeceğiz’
Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının bugün açıklanmasıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sınav sonuçlarını ilan ettikten sonra kılavuzumuzu da 26 Haziran Pazartesi günü ilan edeceğiz. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler" dedi.

Tercihler 3-19 Temmuz da yapılacak

Tekin, "8. sınıf öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 82’si yani 1 milyon civarında öğrenci bu sınava girmişti. Sınav sonuçlarını ilan ettikten sonra kılavuzumuzu da 26 Haziran Pazartesi günü ilan edeceğiz. Bir hususun altını çizeyim, normal şartlarda da kılavuz da bugün ilan edecektik. Ancak kılavuzumuzda özellikle deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadığı sıkıntıları tolere etmeye, tamir etmeye, katkısı olabilecek pozitif bir ayrımcılık yapabilir miyiz diye düşündük. Yapabileceğimiz pozitif ayrımcılıkları kılavuza derç edebilmek açısından kılavuzumuzda pazar günü yayınlamış olacağız. Tercih sürecinde bir değişiklik yok. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler.” ifadelerini kullandı.