'Her bir kuruş hak ettiği yere gidiyor'

'Her bir kuruş hak ettiği yere gidiyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, aralarında 38 Kent TV’nin de yer aldığı Kayseri’de yayın yapan televizyonların ortak yayınına katıldı. Ertekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ertekin,  “Hepsini tek tek saymayım ama her bir kuruş hak ettiği yere, gitmesi gereken yere gidiyor” dedi.

 

Boydak Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, aralarında 38 Kent TV’nin de yer aldığı televizyonların ortak yayınında konuştu.

 

38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin de katıldığı programda Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertekin, yeni planlamalar yaptıklarını ve yeni ihracat şirketleri oluşturduklarını söyledi. Ertekin, holdinge ait uçakla ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ertekin, “Bu uçağı ben kullanmadım. Kullanmayı da düşünmedim. THY dünyanın her yerine gidiyor. Kullanıldığında bilançoya bir zarar geldiğinde uçağın satışını sonuçta havacılık şirketinin sahip olduğu lisans var. Uçağın satışı gündeme gelebilir onu bir değerlendiririz.” diye konuştu.

 

KAYSERİSPOR’A SPOSORLUK AÇIKLAMASI: BENİM PROBLEMİM DEĞİL

 

Enerji ile ilgili olarak 230 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydeden Ertekin, Kayserispor’a sponsorluk yapmalarının ardından yapılan eleştirilere de anlam veremediğini dile getirdi.

Ertekin, şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’nin başka bir şehrinde olsa, muhtemelen niye bu kadar az olduğu, niye böyle oldu, şöyle oldu diye sorulacak, bu şehirde enteresan bir şekilde niye yardım yaptın diye soruluyor. Şundan da herkes emin olsun, şehir içinde insanların kendi hesaplaşmasının bir parçası olmadık, olmayız. Bir önceki yönetici şöyle yönetmiş, bir sonraki yönetici bu kadar borç. Ben bunlarla ilgilenmiyorum, benim sorunum değil. Bir önceki yönetici buna yardım yaptık diye rahatsız oluyormuş, bu benim problemim değil. Bunlar benim verdiğim parayı doğru yönetemiyormuş, bu da benim problemim değil.”

 

“BÖYLE BİR İHTİMAL YOK”

 

Boydak Holding CEO’su Ertekin, Boydak kardeşlerle ilgili yöneltilen FETÖ sorusuna da,  merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sözüyle yanıt vererek, Mahkemenin aksi yönde (Holdingin geri verilmesi) yönünde karar vermesini ihtimal görmediğini söyledi. Ertekin, “Rahmetli Demirel’in güzel bir sözü var, doğmamış çocuğa don biçmem diye, benim için böyle bir olasılık yok bir kere ondan başlayım. Yani mahkeme kararını etkileyecek olarak da görmeyin, gördüklerim, bildiklerimle söyleyeyim böyle bir ihtimal yok.  Ama illa da bu soruya cevap verin diyorsanız, yaptığım her şeyin sonuna kadar arkasındayım. Beni profesyonel maaşlı getirmiş olsalardı da bundan farlı bir tavır geliştirmezdim. Bizler işletiyor olduğumuz şirketlerde, bundan önceki ahlakımız da bugünkü ahlakımız da aynı. Sanki o paraların her biri kendi kuruşumuzmuş gibi, emin olun kendi param olsa daha rahat harcarım. Burada çok daha hassasiyetle, sahibi belli olmayan bir parayı harcıyorsunuz, yarın kamu malı olabilir. Ben ihtimal vermiyorum, mahkeme ne karar verecek, tabiî ki çıkacak olan karara Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti saygı duymak zorundasınız. Ama öyle bir olasılığı ben şahsım adına, CEO olarak değil Alpaslan Baki Ertekin olarak söylüyorum, böyle bir ihtimal görmüyorum. Ama o da olursa aslanlar gibi çıkarım karşılarına yaptığımın ne kadar doğru olduğunu gayet iyi anlatırım.

“O ARKADAŞLARLA İLGİLİ İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR”

Ertekin, kimseyi de haksız, hukuksuz şekilde işten çıkarmadıklarını da ifade etti.

Holdingin eski yöneticileri Ertunç Laçinel ve Doğuş Bektaş ile ilgili bazı iddiaların olduğunu ve sürecin devam ettiğini söyleyen Ertekin, “Sonuca bağlandığında hep birlikte göreceğiz” dedi.

Ertekin, “Şu anda o arkadaşın yönetim kurulu başkanı olduğu dönemle ilgili olarak TSMF’den bir denetçi hala holdingde araştırmalar yapıyor. Bazı iddialar var, bu iddiaların içinde suiistimal, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma gibi ciddi şeylerde var. Bunlar araştırılıyor, sonucu ortaya çıkacak. 2 ay gibi kısa bir süre oldu bu arada, o da bir geçiş dönemiydi, Muhittin Başkan’ın TMSF Başkanı olduğu ve yerine bir atama yapacakken, 2 aylık bir süreçte o arkadaş geldi. Bazen devlette bu tür aksaklıklar olur. İnsanlar iyi niyetle, gayretle burada çalışacaklar diye geldiler. O arkadaşla ilgili olarak bu süreç devam ediyor. Eğer o süreçte bir aksaklık, bir eksiklik bulunursa da gereği yapılacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ertunç Beyle ilgili de, bu Doğuş Bektaş denilen arkadaşla ilgili de böyle iddialar var. Ama bunlar ispatlanana kadar biliyorsunuz masumiyet karinesi çok önemli. Bir insan hukuk karşısında suçlu bulunana kadar masumdur. Bu bir soruşturmanın konusu ise de soruşturma sonuçlanıp, hakkında bir hüküm oluşana kadar masumdur. Burada lütfen masumiyet karinesi hem Ertunç Bey için hem de bu Doğuş Bektaş denilen arkadaş için işletelim. Şu anda masum olduklarını düşünelim. Ama ikisinin de hakkında soruşturmalar yapılıyor, sonuca bağlandığında hep birlikte göreceğiz.”

‘HER KURUŞUN HESABI VERİLİYOR’ , ‘GİTTİKLERİ BÜTÜN KAPILAR SURATLARINA KAPANMIŞ’

Özel Hareket binasına verdikleri desteği de programda açıklayan Ertekin, “9 ayda orayı bambaşka bir hale getirdik” dedi. Ertekin,  programda ayrıca “Hepsini tek tek saymayayım ama her bir kuruş hak ettiği yere gidiyor”  ifadeleri ile de dikkat çekti.

Ertekin, “Bir gün birlikte Özel Harekata gidelim. Özel Harekatın eski binasını biliyorsanız görün, bir de şimdiki binasını görün. Hayatta her şeyin bedeli vardır, canın bedeli yoktur. Özel Harekattaki o arkadaşlar canlarını seve seve bu millet, bu devlet için verdiler. o bayrak gittiği yerde dalgalansın diye şehit oldular, bir tanesi de şehitlerinin arkasından bir damla gözyaşı dökmedi. Kayseri şehrinde bana gelene kadar gittikleri bütün kapılar suratlarına kapanmış. Biz Allah’ın izniyle 9 ayda orayı bambaşka bir mekan haline getirdik. Şu anda oldukları yer, dışarıdan bakıldığında muhteşem ama benim kahrolduğum ve üzüldüğüm şey bura için bana gelmek zorunda kaldılar. Ben akıl edip zamanında oraya gitmedim. Onlar bana gelmek zorunda olduğu için de bunun utancını yaşıyorum. Burada bunu söylerken de üzülüyorum ama bu paralar nereye gidiyor, Özel Harekata gidiyor, falanca yere gidiyor, filanca yere gidiyor. Hepsini tek tek saymayım ama her bir kuruşu hak ettiği yere gidiyor bundan emin olun. Her bir kuruşu gitmesi gerektiği yere gidiyor. Buradan da Özel Harekatçı arkadaşlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Onlar üzerinden reklam yapıyor durumuna düştüm, bir yerde de yapmak lazım, söylemek lazım, hayırları anlatmak, zikretmek lazım ki sayıları artsın. Gidin, görün, orada bu aslanlara, bu vatan yavrularına, aslan parçalarına yakışır bir mekan yapıldı”

Haber: Cafer ZENGİN