Hem yoksulluğun hem de yardımlaşmanın fotoğrafı!

Gesi Fatih Mahalle Muhtarı Zeki Kala, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik mücadelesi ile dikkat çekiyor. Muhtar Kala, hayırsever vatandaşların desteği ile yardımlaşmanın, mahalle ve komşu olmanın örneklerini gözler önüne seriyor.

Hem yoksulluğun hem de yardımlaşmanın fotoğrafı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gesi Fatih Mahalle Muhtarı Zeki Kala, mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik örnek çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Hayırsever vatandaşlarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerine gıdadan giyeceğe, okul yardımlarından nakdi desteğe kadar ulaşan Kala, aynı zamanda elektrik, su, doğalgaz gibi faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için de seferber oldu. Bu konuda da faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara destek için çağrı yapan ve acil ödenmesi gereken faturaları paylaşan Muhtar Zeki Kala, yardım için harekete geçen herkese teşekkür etti. Kala, "Değerli dostlarım ihtiyaç sahibi ailelerimizin  faturalarını yatırmaya tüm hızımızla devam ediyoruz. Bu süreçte bize yardımcı olan tüm gönlü ve kalbi güzel dostlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Okulların açılmasıyla birlikte ailelere bu yöndede destek olmak için çalıştıklarını duyuran Kala, okul iktiyaçların 200 ila 500 TL arasında değiştiğini dile getirerek, yine hayırsever vatandaşlardan destek istedi. 
Diğer yandan birçok mahalle sakini de Muhtar Zeki Kala'ya, anlamlı çalışması ve duyarlılığı için teşekkür etti. Kala, bayramlarda da yine mahalle sakinleriyle el ele verip, ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalıyor. Gesi Fatih Mahallesi'nde ortaya çıkan bu tabloda, yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından mahalle kültürünün, komşuluk ilişkilerinin, yardımlaşmanın, paylaşmanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor ve akıllara Hz Muhammed'in (S.A.V.) "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" sözünü getiriyor.