Hem Belediyeye hem de Müftülüğe böyle isyan etti: Allah için el atın!

İYİ Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan, Müftülük ile Belediyeleri göreve davet etti. Özhan, altyapı sıkıntısı nedeniyle oluşan bazı olumsuz görüntülere de dikkat çekti.

Hem Belediyeye hem de Müftülüğe böyle isyan etti: Allah için el atın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, "Belediyeleri ve İl Müftülüğünü cami alanları ve park tuvaletlerinin temizliği için göreve davet ediyorum" dedi. 

Kentte bakımsız kalan bazı alanlara dikkat çeken İYİ Partili Erhan Özhan, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Yer Kayseri'nin merkezinde, Kocasinan ilçemiz sınırlarında yer alan meşhur Çukur Camii. Kayseri merkezinde Bürüngüz Camii ve Hunat Cami ile birlikte meydanımızın içinde sayılabilecek yakınlıkta İbadethanemiz. Cami bitişiğindeki Şadırvanı ve Tuvaleti maalesef yıllardır aynı bakımsızlıkta çürümekte, içine girilmez bir hal taşımakta. Israrla Kayseri'nin turizmine dikkat çeken yerel yöneticilerin, gözlerinin önündeki bu durumu gündemlerine almayışları, olayı kamuoyu gündeme taşıma gerekliliğini doğurmuştur. Abdest alıp temizlenmek için inşa edilmiş bir yerde, kirlenmeden çıkana aşk olsun! Kayseri'nin bütün parklarındaki ve neredeyse bütün Cami alanlarındaki Tuvaletler için hemen hemen aynı durum geçerli. Evet insanımıza da sorumluluk düşmekte. Her şeyi yönetimlerden beklemeyeceğiz elbette, fakat şehrinizin meydanında olan her mekan şehrin vizyonu içinde sayılır ve sürekli bakımı gerekmektedir.  Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi gibi üç dev bütçeli Belediyenin sayılı mekanlara bakım yapmakta yetersiz kalmasının hiçbir açıklaması olamaz! İl Müftülüğünü de yine Cami alanlarının temizliği ve bakımı noktasında daha aktif rol almaya davet ediyorum.  Hele ki ibadethane alanlarında yaşanan bu çirkin görüntü madden olduğu kadar manen de rahatsızlık vermekte. Başkanlara sesleniyorum, "Temizlik imandan gelir" Allah için el atın!