'Hedefimiz önce yerelde iktidar'

Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşme kararı alan Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Lütfi Aslanhan, hedeflerinin önce yerelde ardından da genelde iktidar olmak olduğunu vurguladı. Aslanhan'ın Kayseri Olay Gazetesi Haber Merkezine yaptığı açıklamanın detayları haber bültenimizde…

'Hedefimiz önce yerelde iktidar'

Mustafa Sarıgül’ün önderliğinde 2007 yılında siyasi arenada boy gösteren Türkiye Değişim Hareketi, Türkiye’de genelinde örgütlenerek 17 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Değişim Partisi’ne dönüştü. Türk siyasetinin ittifaklarla şekillendiği süreçte Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı açıklayan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz günlerde de Parti Meclisi’nde CHP’ye katılma kararı aldıklarını açıkladı. Yaşanan süreci Kayseri Olay Gazetesi’ne değerlendiren TDP İl Başkanı Lütfi Aslanhan, amaçlarının önce yerelde sonra da genel de CHP’yi iktidar yapmak olduğunu belirtti. Aslanhan, “Sayın Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından amasız ,fakatsız 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını açıklamıştı. Sonrasında da CHP’den Erzincan milletvekili adayı oldu. Sayın Genel Başkanımız Erzincan’da CHP’nin oylarını yüzde 14 artırarak, 8 yıl aradan sonra CHP’nin yeniden milletvekili çıkarması sağladı. Bu süreçte bizlerde gücümüzün yettiği ölçüde Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için mücadele ettik. Yaşanan gelişmelerin ardından da 5 Haziran tarihinde Sayın Genel Başkanımız, il başkanlarımızla bir değerlendirme yaparak, CHP’ye katılma düşüncesini gündeme getirdi. Tüm il başkanları olarak bu konuda Sayın Genel Başkanımıza yetki verdik. 8 Haziran tarihinde de Parti Meclisimizde bu konuda karar alındı. 23 Haziran tarihinde yapılacak olan Kurultayımızda da bu karar kesinleşecek. Alınan bu karar her iki taraf için de hayırlı olsun. CHP Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, Türkiye’nin en köklü partisi… Bundan sonra CHP’nin başarısı için ter dökeceğiz. Önümüzde Mart 2024 yerel seçimleri var. CHP’nin önce yerelde sonra da genelde iktidar olması için mücadele edeceğiz.”

Haftasonu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP İl Başkanı Zeki Özkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını hatırlatan Aslanhan, ziyarette birlikte çalışma konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.