HDP'li vekilin Kayseri iddiası MHP Milletvekili Ersoy'u kızdırdı:

KHK'lıların mağdur edildiğini savunan HDP'li vekile Ersoy tepki göstererek, 'Bırak şu işleri. FETÖ'yü anlat, FETÖ'yü' dedi.

HDP'li vekilin Kayseri iddiası MHP Milletvekili Ersoy'u kızdırdı:
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında FETÖ tartışması yaşandı. KHK’lıların mağdur edildiğini savunan HDP’li vekile Ersoy tepki göstererek, “Bırak şu işleri. FETÖ’yü anlat, FETÖ’yü” dedi.

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulunda HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu söz aldı. Gergerlioğlu, “Cumhur İttifakı’nın KHK zulmü devam ediyor. Siz böyle mi hukuk reformu yapacaksınız?” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler AK Parti ve MHP’li vekilleri kızdırdı.

KAYSERİ ÖRNEĞİ…

Konuşmasında Kayseri örneği de veren HDP’li vekil, şunları söyledi:  “Ben cezaevindeki ihlalleri yakından takip ediyorum. Harbiyeli öğrenciler… Muhammed Ali Taş, Kayserili fakir bir ailenin çocuğu, babası Kayseri Belediyesinde temizlik işçisi. 19 yaşında, Darbe yaptın’ denilerek tek kurşun bile sıkmadığı hâlde beş yıldır cezaevinde; müebbet hapse mahkûm edildi, Yargıtay’ı bekliyorlar. Çocuğun ve onun gibi yüzlerce delikanlının hayatını kararttılar. Cezaevinde Başmemur ve 4 infaz koruma memuru bu öğrenciyi bir kenara çekti, kameraların olmadığı bir yere çekti ve dövdüler. Biz insana sahip çıkıyoruz, ırkçılık yapmıyoruz, bunu en başta söyleyelim”

ERSOY’DAN HDP’Lİ VEKİLE TEPKİ: KİME SAHİP ÇIKIYORSUN?

Gergerlioğlu’nun konuşması sırasında araya giren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise iddialara ve açıklamalara sert tepki göstererek, “Bırak bu işleri! Yalan konuşma” şeklinde konuştu. Milletvekili  Ersoy, sık sık araya girerek, “Kime sahip çıkıyorsun? Bırak şu işleri. FETÖ’yü anlat, FETÖ’yü. Anlat da FETÖ’yü dinleyelim. Kime sahip çıkıyor? PKK ile FETÖ’cüleri de anlatsaydın bir de” karşılığını verdi.