Hayatını kaybeden Kayserili Sendikacının kızı Başkan oldu

Kayserili isimle ilgili dikkat çeken gelişme. Fatma Yavuz, Demokrat Parti'de Kadın Kolları Genel Başkanı oldu.

Hayatını kaybeden Kayserili Sendikacının kızı Başkan oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nin kurucu başkanlığını yapan ve uzun süreden beri de sendikacılık çalışmalaırnı sürdüren Rahmi Yavuz, bir süre önce Ankara'da geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti.

Doğum gününde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden ve Abkara'da son yolculuğuna uğurlanan Yavuz, uzun yıllar Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri görevine de seçilmişti. Son olarak Öz Taşıma-İş Sendikası'nda teşkilat uzmanı olarak görev yapan Rahmi Yavuz, evli ve 7 çocuk babasıydı.

KAYSERİLİ SENDİKACININ KIZI FATMA YAVUZ'A DEMOKRAT PARTİ'DE ÖNEMLİ GÖREV

Sendikacı Rahmi Yavuz'un kızı Demokrat Parti (DP) önemli bir göreve getirildi. Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete, Yavuz'un kızı olan Fatma Yavuz'un, partisinin Kadın Kolları Genel Başkanlığına atandığını duyurdu. Karamete, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığımıza, yakınlarda kaybettiğimiz değerli dostum, sendikacı Rahmi Yavuz'un sevgili kızı, hemşehrimiz, kıymetli kardeşim sayın Fatma Yavuz atanmıştır. Genel Başkan Yardımcımız, sayın Gökhan Pınarbaşı ve sayın Fatma Yavuz ile birlikte artık dahada güçlüyüz" dedi.

Daha önce Hak-İş Konfederasyonu Kadın Kolları eski Genel Başkanlığı görevini yürüten Yavuz, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu'nun katıldığı törenle mazbatasını alarak görevine başladı. Fatma Yavuz, taşeron işçilerin kadroya geçişi sürecinde oynadığı öncü rolle de dikkat çeken isimler arasında gösteirliyordu. 

Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete ve yine Kayserili bir diğer isim Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Pınarbaşı.