Hava İkmal arazisi imara mı açılacak?

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti Grup Başkanı olarak görev yapan Kazım Yücel, 'Kayseri halkına referandum gözüküyor' dedi.

Hava İkmal arazisi imara mı açılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Parti Grup Başkanı olarak görev yapan Kazım Yücel, ‘Kayseri halkına referandum gözüküyor’ dedi.

Yücel, Millet Bahçesi yapılacağı belirtilen  Hava İkmal’e ait alanın imara açılacağını iddia ederek, ‘Eğer böyle bir şey varsa, bu halka sorulmalı’ dedi ve kanser tehlikesi konusunda da uyarıda bulundu. Yücel, ‘Kayseri halkının akciğerleri olan bu alan kesinlikle çok katlı binalarla projelendirilmemeli’ diye konuştu. Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezi'nin bulunduğu alana millet bahçesi kurulacağı açıklanmıştı. Bu yönde yapılan çalışmaların hangi aşamada olduğu merak edilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel, Millet Bahçesi ile birlikte imara açılacağını iddia ettiği alanla ilgili akıllarda soru işaretleri bırakacak bir açıklama yaptı. ‘Kayseri halkına referandum gözüküyor’ diyen Yücel, sosyal medya hesabından söz konusu alanın fotoğrafını da paylaşarak, şu ifadeleri kulandı, ‘Kayseri'de 3.255.000 m2 (form arazisinin 22 katı) millet bahçesi adıyla imara açılma projesi konuşuluyorsa, bu tüm Kayseri halkına açık platformlarda konuşulmalı, tartışılmalı! Asla ve asla Kayseri halkının akciğerleri olan bu alan kesinlikle çok katli binalarla projelendirilmemeli! Unutulmamalı ki; şehir merkezleri yüksek katlı binalara mahkum edilmemeli ve hava kirliliği ile halkımızı akciğer kanseri ve türevlerine mahkum etmemeli! Bu 3.255.000 m2’nin tamamen park olacağı kamuoyuna net olarak, duyurulmalı’ dedi.