Hastaneye milyonluk cihaz

Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan Dr. Ekrem Karakaya Hastanesi'ne 2 milyon TL değerinde cihaz alındı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hastaneye milyonluk cihaz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, Develi Dr. Ekrem Karakaya Hastanesi’ne milyonluk cihaz alındığının müjdesini paylaştı. Hastanedeki eksikliklerin hızla giderildiğini söyleyen Ötegen, “Bölgemize sağlık alanında hizmet veren Develi Dr.Ekrem Karakaya Devlet Hastanemiz hızla gelişiyor. Eksik cihazlar bir bir tamamlanıyor” dedi.

Hastaneye milyonluk cihaz

İlçelerde yaşayan kadınlar ve Develi İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseri için cihaz alındı. Konuya ilişkin bilgiler veren Ötegen açıklamalarını şöyle sürdürdü, “Kadınların korkulu rüyası olan meme kanserinde erken tanı ve tedavisinde önemli bir  yeri olan meme ultrasonografi cihazının da 2 Milyon TL'ye ihalesi yapılarak  devlet hastanemiz envanterine dahil edildi. Meme ultrasonografi cihazı ses dalgaları vasıtasıyla meme dokusunun incelenmesini sağlayan özel bir görüntüleme sistemidir. Radyasyon içermez ve herhangi bir özel hazırlığı yoktur. Meme kanserinin tanı ve tedavisinde önemli bir yeri bulunan meme ultrasonu, meme incelemesinde en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Radyasyon içermemesi nedeniyle hamilelik dönemi dahil her yaştaki kadında rahatlıkla uygulanabilmektedir.