Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Kayseri'deki hastanelerde randevu alan hastaları ilgilendiren uygulama bugün resmi olarak başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hastanelerde yeni dönem başlıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlarında merakla takip ettiği hastane randevularında yeni dönem bugün itibariyle başladı. Yapılan yeni düzenleme geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı. Düzenleme ile hastalar, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00’ye kadar MHRS uygulaması üzerinden ya da ALO 182 çağrı merkezini arayarak randevu saatini onaylayacak veya gelmeyeceğini bildirecek. 

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek.

Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişi tekrar randevu alabilecek, herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

İki grup muaf tutulacak

Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

Bu uygulamayla hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkan sunulacak. 

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da bir görsel paylaşılarak yeni dönem hakkında bilgiler verildi. Paylaşımda randevu, onay süreci ve randevu günü hakkında bilgiler verildi. 

Hastanelerde yeni dönem başlıyor