'Haseki kaçıyor mu diyebilirler, ama benim gibi deli gibi asılan birini bulamazlarsa iş zorlaşır!'

Kayserispor'da yaşananlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhasekinin bir süre önce yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Kayserispor'da yeni borçlanmaların üst üste geldiğini ifade ederek, 'Sonrasında da Berna Hanım da kucağında kocaman bir kartopu gibi bir borçla devraldı. Eski borçları öderken, yeniden kendi borçlandı derken sanki biraz bir aşmaza doğru girdi' dedi. Özhaseki ayrıca, 'Haseki gider yarın bir gün. Yine Haseki kaçıyor mu diyebilirler de, benim gibi bu işe deli gibi asılan birini bulamazlarsa bu kulübün işi zorlaşır' ifadeleriyle de dikkat çekmişti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Haseki kaçıyor mu diyebilirler, ama benim gibi deli gibi asılan birini bulamazlarsa iş zorlaşır!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’da yönetim krizi yaşanıyor. Günlerdir mevcut Başkan Berna Gözbaşı, kamuoyuna ince mesajlar veriyor, “affımı istiyorum” diyor. Diğer yanda ise takım için art arda bazı isimler başkanlık için gündeme taşınıyor. Kayserispor’da yaşananlar akıllarda soru işaretleri bırakırken, gözler yapılacak seçimli genel kurula çevrildi. Bütün bu yaşanan süreç Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, bir süre önce TV’lerin ortak yayınında yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. “Kayserispor, Kayseri'nin bir değeri, bir markası” diyen Özhaseki, “Aynı zamanda hafta sonlarında bir etkinliği, hepimizin takip ettiği şehrimizin güzide kulübü kolay olmuyor. Onun yükünü taşımak, yıllardan beri oraya emek veren arkadaşlar var, ama hep arkasında kamu gücü olmuştur. Belediyeler olmuştur” diye konuştu.
KAYSERİ’DE İŞ ÇEVRELERİ TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR
Kayseri’de iş aleminin takıma yeterince sahip çıkmadığını dile getiren Özhseki, “İstanbul'da, Ankara'da iş alemi müthiş şekilde kendi şehrinin kulüplerine sahip çıkıyor, ama Trabzon, Ankara dışında bir Anadolu kulübünün kendi şehrinin takımına destek verdiğini de çok görmedim. Her tarafı dinliyorum. Hep aynı Kayseri gibi. Biz de burada senelerdir ona destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
'Haseki kaçıyor mu diyebilirler, ama benim gibi deli gibi asılan birini bulamazlarsa iş zorlaşır!'
GEÇTİĞİMİZ YILLARDA YAPTIĞIMIZ YAPILANDIRMALAR NETİCESİNDE BORÇLAR HALA ÖDENEMEDİ! BERNA BAŞKAN TIKANDI…
“Ben kulübün şu anda onursal başkanıyım. Haliyle sorumluluğum da var. Seviyorum da. Kayseri ismini taşıyan her şeye de sahip çıkıyorum orada tıkanmış bir ortam vardı” diyen Özhaseki, “Biraz bedel bulunması icap ediyordu. Onun futbolculara bir an önce ödenip boşta kalmamaları gerekiyordu. Zaten transfer tahtası kapalı. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız yapılandırmalar neticesinde borçlar hala ödenemedi. Sağ olsun Berna başkan da çok büyük fedakarlıklar ederek ödedi, ama bir yere geldi, tıkandı diye tahmin ediyorum ve en sonunda Anadolu Holding onlar sahip çıkarak bir sponsorluk anlaşması yaptılar. Onların verilen bedeliyle de futbolcuların borçları ödenmiş oldu. Futbolcular da sene başına kadar kulüp rahatlamış oldu” dedi.
'Haseki kaçıyor mu diyebilirler, ama benim gibi deli gibi asılan birini bulamazlarsa iş zorlaşır!'
ÖZHASEKİ, KAYSERİSPOR’A HİÇ PARA ARAMADIKLARI DÖNEMİ DE AÇIKLADI“İnşallah o zaman yine bir formül bulunur ve altından kalkarız” diyen Özhaseki, Kayserispor’a hiç para aramadıkları dönemi de açıkladı. Özhaseki, 
şunları söyledi: Belki de Kayserispor'a hiç para aramadığımız bir dönem vardı, o da Recep Mamur'un iyi futbolcu sattığı bir dönemdi. Yani Mehmet Topuzları, Gökhan Ünalları, Ali Turan veya Serkan vardı. Hasan Ali Kaldırım vardı solda. Onları sattığı dönemde tahmin ediyorum ki bir yirmi, yirmi beş milyon euro para almıştı Recep Bey. Allah rahmet eylesin. Çok emek verirdi, çok uğraşırdı. O dönem 8-10 sene belki de kamudan para toplanmadan, bir araya gelip ‘hadi para verin’ diye böyle sağa sola rica edilmeden atlatılan bir dönemdi. Çok iyi idare etmişti. Sonradan haliyle küme düşmesi takımın borçlanmasını getirdi. Çıkabilmek için yeni borçlanmalar geldi üst üste. Sonrasında da Berna Hanım da kucağında kocaman bir kartopu gibi bir borçla devraldı. Eski borçları öderken yeniden kendi borçlandı, derken sanki biraz bir aşmaza doğru girdi iş.
“CEPTEN VER VER VER MÜMKÜN DEĞİL BU İŞ” DEDİ VE ÇÖZÜMÜNÜ ANLATTI: ONLARI SATARAK AYAKTA KALIRIZ!
 Bu ekonomik sıkıntılardan çıkmanın yolunun yine şöhretli futbolcu ortaya çıkarmaktan geçtiğini kaydeden Özhaseki, “En azından buradan bir iki şöhretli futbolcu üretip onu satmak lazım Yoksa bir taraftan satış yapılıp, yeni oyuncuları alıp takviyelenmezse Anadolu kulüpleri ayakta duramaz gibi gözüküyor. Cepten ver ver ver mümkün değil bu iş. İlhan Cavcav modeli, rahmetli. Bir dönem Cavcav çok tutturdu bu işi. Bir dönem Recep Mahmur tutturdu. Önümüzdeki günlerde inşallah başarılar gelir de birkaç futbolcu da şöhret olur. Onları satarak ayakta kalırız. Yoksa başka çaresi de gözükmüyor bu işin. Yani nihayetinde federasyondan gelen bedel belli, seyircinin stada girerken ödemiş olduğu bedel haftalık hakem masraflarını bile karşılamıyor. Yani biz biliyoruz. Orada gelen gelir neyse o haftaki yapılan maçın bir kendine has gideri var” diye konuştu. 
'Haseki kaçıyor mu diyebilirler, ama benim gibi deli gibi asılan birini bulamazlarsa iş zorlaşır!'
YİNE HASEKİ KAÇIYOR MU DİYEBİLİRLER DE BENİM GİBİ BU İŞE DELİ GİBİ ASILAN BİRİNİ BULAMAZLARSA BU KULÜBÜN İŞİ ZORLAŞIR!
“Kayserispor’u el birliğiyle tutmak lazım” diyen Özhaseki, “Haseki gider yarın bir gün. Yine Haseki kaçıyor mu diyebilirler de benim gibi bu işe deli gibi asılan birini bulamazlarsa bu kulübün işi zorlaşır” sözleriyle dikkat çekti. Özhaseki, “İnşallah Allah sahip gönderir de, sahip çıkar. Her probleminde başını açar koşar, onu arar, bunu arar, orayı çıkarır, burayı iter falan derken bu iş gider. Yoksa önce ikinci lige, oradan üçüncü lige, BAL ligi bilmem ne derken birçok kulübü öyle görüyoruz ne yazık ki. Üzülüyorum da ona. Yani Kocaeli bir markaydı, Eskişehir bir markaydı, Sakaryaspor falan bir markaydı. Hepsi yavaş yavaş yavaş kayboldu gitti” dedi.
SIKIŞTIKLARINDA GELİYORLAR. BEN SORUN ÇÖZÜYORUM!İÇ HESAPLARINI BİLMİYORUM
Kayserispor’un mali durumu konusunda bilgi sahibi olmadığını da dile getiren Özhaseki, “Gerçekten içeride ne kadar borçları var, ne yapıyorlar, ben eskiden beri hiç dönüp bakmıyorum. Sıkıştıklarında geliyorlar. Ben sorun çözüyorum. Ama iç hesaplarını gerçekten ben hiç bilemem” şeklinde konuştu.