'Harekata Kayseri'den katıldım'

Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan gazilerin hatıraları kitaplaştırıldı. Hem duygulandıran hem de gururlandıran hatıraların yer aldığı kitap, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Harekata Kayseri'den katıldım'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan gazilerin hatıraları kitaplaştırıldı. Hem duygulandıran hem de gururlandıran hatıraların yer aldığı kitap, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatında görev alan gazilerin hatıraları yazılan kitapta bir araya getirildi. Kıbrıs’ta Barış Harekatına katılan gazilerin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesine yazdıkları mektuplarla ulaştırdıkları hatıralar derlenerek kitaplaştırıldı. 55 gazinin hatırasının yer aldığı kitap, daha sonra Kastamonu Valiliğinin destekleriyle basıldı. Basılan kitap, Kıbrıs gazileri ve yakınları kadar okullar, kütüphaneler, kamu kurum ve kuruluş müdürlükleri gibi yerlerde de rağbet görüyor. Kıbrıs gazileri, hatıralarının yer aldığı kitaba gösterilen ilgiden ötürü büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kitap her kesimden ilgi gördü

Harekata katılan dernek üyelerinden Gazi İlhan Durukoğlu da, “Kayseri Hava İndirme Tugayı Komando Birliğinden katıldım. Arkadaşlarımla birlikte çıkarma yaptık. Yanımda bulunan arkadaşlarımdan şehit olanlar oldu. Birinci harekat için boğaza indik, boğazdan da Beşparmak Dağlarına çıkarma yaptık. Ben, Kıbrıs’ta sıhhiye takımındaydım. Yaralıları taşıdım, tedavilerini yapmıştım. Ambulanslarla Kıbrıs’ta görev yaptım, bütün birliklere doktor verdiler. Kitabı çok güzel buldum. Arkadaşlarımla birlikte hep beraber hatıralarımız yazdık. Kitap her kesimden ilgi gördü, kitabımız beğenildi. Emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.