Kayseri'de hangi aday Prof. Dr. Naci Görür'den destek alacak?

Yerel seçimler yaklaşırken birçok belediye başkanı 'İnsanlarımız ölmesin, deprem parti ayırt etmiyor. Göçük altında kalan insanların parti hesabı yok. Ölmemeleri mümkün' diyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den destek alıyor. Peki Kayseri'de adaylar Prof. Dr. Naci Görür ile 'Deprem Dirençli Kentler' için bir araya gelip, destek alacak mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'de hangi aday Prof. Dr. Naci Görür'den destek alacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin bir deprem ülkesi gerçeğinden hareketle farklı çalışmalar yürütülürken Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaklaşan yerel seçimler öncesinde çağrıda bulunarak, depremin milyonlarca yıldan bu yana bu topraklarda olduğunu ve olacağını yurttaşların yerel seçimler öncesinde adaylardan deprem dirençli kentler talep etmeleri gerektiğinin ifade etti.

Hangi aday Prof. Dr. Naci Görür'den destek alacak?

Farklı kentlerden farklı siyasi partilerden belediye başkan adayları, “İnsanlarımız ölmesin, deprem parti ayırt etmiyor. Göçük altında kalan insanların parti hesabı yok. Ölmemeleri mümkün” diyen Prof. Dr. Görür’ün bu çağrısına destek vererek, dirençli kentler konusunda da Görür’den destek aldı, almaya da devam ediyor. Örneğin Tunceli Belediyesi, İzmir Buca Belediyesi Prof. Dr. Görür’ü kentlerine davet ederek, görüş alışverişinde bulundular. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, “Ben bir önceki seçimlerde de birçok kez dile getirdim, dedim ki ister A partisi ister B partisine oy verin, sadece deprem dirençli kentler talep edin ve bunu kendi ilinizde yapılan seçim mitinglerinde pankartlara taşıyın. Ama o zaman bir kampanyaya dönüşmedi. Umuyorum ki bu kampanya Türkiye’ye yayılsın.” dedi. Görürün çağrısına ve kampanyasına destek birçok kentte birçok belediye başkanı ya da adayı destek verirken, Kayseri’de bu konuda henüz bir hareket yaşanmaması dikkat çekiyor. Bakalım 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde hangi belediye başkan adayları Prof. Dr. Görür’ün “Deprem Dirençli Kentler” çağrısına destek vererek, Görürden destek alacak?