Hamuru kıskandıran 'mantı' tarifi

'Mantının da pratiği olur mu?' demeyin oluyor. Eğer denemediyseniz bu tarif tam size göre. Hem lezzetli hem pratik patates mantısı. Peki enfes tarif nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hamuru kıskandıran 'mantı' tarifi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri deyince ilk akla gelen yemek mantı. Bir kaşığa kırk tane sığması gerekir bu lezzetin. Bu lezzet Kayseri’de çeşit çeşit yapılıyor. Tepsi mantısından, yağ mantısına, peynirli mantıya kadar birçok çeşidi bulunuyor. Ama bu lezzetlerin arasından sıyrılan patates mantısı en kolay tarif olarak karşımıza çıkıyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifin lezzeti ise adeta olay. 
Bu tarifi dilerseniz misafir ağırlayacağınız sofralarda başlangıç olarak sunabilir, dilerseniz sıcak servis ederek, ana yemeğe dönüştürebilirsiniz. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte detaylar…

Malzemeler: 
5 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken)
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber

Kıymalı Harç İçin:
250 gram dana kıyma
1 adet soğan (doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yoğurtlu sosu için;
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 fiske tuz
Üzeri için;

2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su

Nasıl yapılır?
Tarifimizi yapmaya patateslerimizi haşlayarak başlıyoruz. Ardından patateslerimizi bir kâsede püre haline getiriyoruz. Baharatlarımızı da patateslerin üzerine ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız patates püremizden, ceviz büyüklüğünde biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Ardından yuvarladığımız parçaların ortasına parmağımızla bastırıp çanak haline getirip servis tabağına alıyoruz. 
Daha sonra iç harcımızı hazırlıyoruz. Harç için bir tavaya sıvıyağı alıp üzerine doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanımız pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra kıymasını da ekliyoruz. Kavrulan kıymanın içine domatesleri ve baharatlarını da ekleyip güzelce kavuruyoruz. Kıyma harcımız hazır olduktan sonra patates çanaklarının içini güzelce dolduruyoruz. 
Ardından hazırladığımız yoğurdu patateslerin üzerine birer kaşık ekleyip, tavada kızdırdığınız tereyağı, domates püresi ve kuru naneyi üzerine dökerek servis ediyoruz.
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.