Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...

Ham maddesi Sultan Sazlığı'ndan elde ediliyor. Sepetten abajura, şişelikten şapkaya kadar bir çok ürün yapılıyor. Yapılan ürünler de ilgi görüyor. El emeği göz nuru ürünlerin detayları Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Develi ilçesinde el emeği göz nuru birbirinden renkli ve bir o kadar da dikkat çekici ürünler ortaya çıkıyor. Alanında uzman öğretici Güral Cingöz'ün gözetiminde  60 kursiyer hummalı şekilde çalışıyor.  Sabah ve öğle saatlerinde eğitim veren Cingöz, Develi'deki ev hanımlarının el sanatlarında sabırlı ve başarılı olduklarını  belirtti.

Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...
Gündelik yaşamda kullanılan tüm eşyaların kalıp üzerinde model olarak hasırdan sepet, abajur, şişelik, şapka ve daha bir çok ürünler şimdiden ortaya çıkmış durumda.
Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...Develi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında halk eğitim merkezindeki hasır, kamış örgü kursunda eğitim gören 60 kişiden oluşan kursiyerleri, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gazi Yorulmaz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Demir ziyaret etti. 
Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler... Tüm bu ürünlerin ham maddesinin Sindelhöyük Sultan sazlığından elde edildiğini ve kursiyerlere malzeme desteğinde bulunan Tunalar Kamış yetkililerine de teşekkür eden Başkan Cabbar, "Doğal ve sağlık olması açısından geçmişte her alanda kullanılan hasır kamış ürünleri günümüzde hala  talep görmektedir. Hasır örgüyle yapılan çeşitli süsler ve ev eşyası ürünler daha sonra talep gören hemşerilerimizin satışına sunulacak Develi'deki ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmek için kurs da el sanatlarını öğrenmesi ve maddi kazanç sağlayarak aile ekonomisine destek olmalarını takdir ediyorum" dedi.
Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Cabbar, "Kursa katılım gösteren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursumuza katılmak isteyen tüm ev hanımlarımız da kursumuza bekliyoruz "diye konuştu.
Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...

Ham maddesi Kayseri'den! Neler yapıyorlar neler...