Halaçoğlu o sorunun yanıtını verdi

Türk Tarih Kurumu eski Başkanlarından, Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu sosyal medyadan takipçilerine sorduğu sorunun yanıtını yine sosyal medyadan verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Halaçoğlu o sorunun yanıtını verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Tarih Kurumu eski Başkanlarından, Kayseri eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, geçtiğimiz günlerde “Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah’ın selâmeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenâb-ı Hak tarafından insanlara hakayık-ı diniyyeyi (dini hakikatleri) tebliğe memur ve resul olmuştur. Kanun-ı Esasî, cümlenizce malumdur ki, Kur’an-ı azimüşşandaki nusustur (açık hükümler). İnsanlara feyiz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve hakikate tamamen tevafuk (uygun) ve tetavuk (aynı olma) ediyor. Eğer akla, mantığa ve hakikate tevafuk etmemiş olsaydı bununla diğer kavanîn-i tabiiyye-i ilâhiye (tabii ilâhi kanunlar) beyninde (arasında) tezat (zıtlık) olması gerekirdi. Çünkü bilcümle kavanîn-i kevniyyeyi (kâinata ait kanunlar) yapan Cenâb-ı Hak’tır.” İfadelerini paylaşarak, bu sözün kime ait olduğunu sormuştu. 
Sosyal medya üzerinden sorduğu sorunun yanıtını paylaşan Halaçoğlu, bu sözleri iki nedenle hatırlattığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atatürk’ü anmamasına tepki gösterdi. Halaçoğlu, açıklamasında şu ifadele yer verdi: “Evet hemen herkes Atatürk’e ait olduğunu bilmiş. 7 Şubat 1923’te Balıkesir Zağanos Paşa camiinde okuduğu hutbeden. İki nedenle buraya koymuştum. 1. si Atatürk’e ateist diyenlere karşı, 2. si Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok değerli başkanı Ali Bardakoğlu döneminde 2007’de basılan “Din, Bilim, Uygarlık ve Atatürk” kitabını hatırlatmak içindi. O tarihle bugün arasında ne büyük fark var değil mi? 30 Ağustos’ta bile minnet duymaları gereken önderin ismini anmayan bir kurum haline geldiler. Zira oturdukları kurum Onun tarafından kuruldu.”
Halaçoğlu o sorunun yanıtını verdi