Halaçoğlu'ndan dikkat çeken Akşener açıklaması!

Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve Kutlu Parti Kurucusu Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ eski Genel Başkanı Meral Akşener'in bir araya gelmesini nasıl yorumladı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Halaçoğlu'ndan dikkat çeken Akşener açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile geçtiğimiz günlerde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından her iki taraftan da bir açıklamadı gelmedi. Bunun üzerine kulislerde farklı iddialar ortaya atıldı. 

Halaçoğlu'ndan dikkat çeken Akşener açıklaması!

Erdoğan ile Akşener’in görüşmesi, İYİ Parti’nin kurulma aşamasında yer alan ve şuan da Kutlu Parti Kurucusu Yusuf Halaçoğlu’na soruldu. Özel bir kanalda canlı yayına katılan Halaçoğlu, “Ben fazla bir ciddiye almıyorum.” diyerek konuşmasına başladı. 

Halaçoğlu'ndan dikkat çeken Akşener açıklaması!

2018 yılında yaşadığı fikir ayrılıkları sebebiyle partiden istifa eden Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı;

“İlk kurulduğunda anketlerde yüzde 22 çıkarken bugün yüzde 3.8’e düşmüşse bir parti veya 4’e düşmüşse onu bakan yapsanız ne olacak ki? Erdoğan niye bakan yapsın? Ama o partinin yapısı içerisinde yer alan bir takım milletvekillerinden falan faydalanmak istiyorsa MHP’nin yerine, MHP’nin de karşı çıkacağını sanmıyorum çünkü ‘Meral Akşener ayrılma, partinin başında kal’ diyen o da karşı çıkmasına rağmen Meral Akşener’e, Devlet Bey ayrılma diyen kişi. O zaman demek ki gayet güzel bir uyum sağlayabilirler. Bu şu anlama geliyor yoktur birbirimizden farkımız fakat biz Osmanlı bankasıyız.” 

Yusuf Halaçoğlu kimdir? 

Yusuf Halaçoğlu 1949 Adana doğumlu Türk tarihçi ve siyasetçidir. 1993-2008 yılları arası Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 24., 25. ve 26. dönem Kayseri milletvekilidir ve eski TBMM MHP Grup Başkanvekili’dir. 10 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmiştir. MHP’den ayrılan Halaçoğlu İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer almıştır. Fakat 2018 seçimlerinde yaşanan fikir ayrılıkları dolayısıyla İYİ Partiden de istifa etmiştir. Halaçoğlu son olarak Kutlu ismini verdiği partisi için geçtiğimiz ay kuruluş dilekçesi vermişti.