Halaçoğlu eşinin başarısını paylaştı!

MHP Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, eşi Neval Konuk Halaçoğlu ile ilgili yeni gelişmeyi paylaştı. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Halaçoğlu eşinin başarısını paylaştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, eşinin Doçent olduğunu belirterek, bu konuda yaşadığı mutluluğu paylaştı. Halaçoğlu, eşinin yazdığı kitapların Türkçe, İngilizce ve Rumca yayınlandığına da dikkat çekti. 
Halaçoğlu eşinin başarısını paylaştı! Halaçoğlu eşini tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı: Eşim Neval Konuk Halaçoğlu, bugün itibariyle doçent oldu. Yunanistan, Adalar ve Balkanlardaki Türk Kültür Varlıkları üzerine özgün çalışmalar ile Balkanlardaki Osmanlı hükümet konakları üzerine doktora yaptı. Adalar ve Selanik’te Türk Mimari yapılarıyla ilgili kitapları Türkçe, İngilizce ve Rumca olarak yayınlandı. Kendisini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Halaçoğlu eşinin başarısını paylaştı!Neval KONUK Halaçoğlu kimdir?
İstanbul’da doğdu. Ankara Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde Türk Sanatı alnında Yüksek Lisans yaptı. “Tanzimat Sonrası, Osmanlı Rumeli Vilayetleri Hükümet Konaklarında İdeoloji ve Erk’in Mimari Temsili (1839-1922)”, başlıklı teziyle Mimarlık Tarihi’nde doktorasını yapmıştır. Marmara Üniversitesi Mimarlık Tarihi öğretim üyesidir. Balkanlarda Osmanlı mimarisi ile ilgili yazılmış 12 kitabı ve 50’nin üzerinde uluslararası makalesi ve kitap bölümü vardır. T.C. Dışişleri Bakanlığı adına Yunanistan’daki Osmanlı Mimari Eserlerinin Envanterini Tespit Projesi’ni 2006 yılından itibaren tek başına gerçekleştirmektedir. Kosova Sultan Murad Hüdavendigar Türbesi, Prizren Osmanlı Mezarlığı vb. restorasyonlarda bilim kurulu üyeliği yapmıştır. Rumeli’de Osmanlı kültürü hakkında ulusal ve uluslararası basında yayınlanmış çok sayıda köşe yazısı bulunmaktadır. 21 yıldır Balkanlarda Osmanlı mimarisi ve kültürü hakkında araştırma ve çalışmalarını yürütmektedir.
Halaçoğlu eşinin başarısını paylaştı!