Halaçoğlu'dan Sinan Oğan tepkisi: Yazık ettin

MHP Kayseri eski Milletvekili, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'a tepki gösterdi. Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Kayseri'de 81 bin 125 oy almıştı.

Halaçoğlu'dan Sinan Oğan tepkisi: Yazık ettin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'a tepki gösterdi.

"Yazık ettin. Tarih acımasızdır" diyen Halaçoğlu, "Kendisine imza verilmesini istedim, milliyetçiler ortada kalmasın diye. Ama o maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par’ı tercih etti" dedi. 

"KONU DÜRÜSTÇE SÖZÜNDE DURMAKTI" 

Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: Ne yazık ki senin için imza çağrısında bulunmuştum. Madem bir tarafı destekleyecektin neden cumhurbaşkanı adayı oldun? Konu adaylar değildi, konu denetlenemeyen, yasamanın, yürütmenin, yargının tek elde toplanıp toplanmamasıydı. Konu dürüstçe sözünde durmaktı. Konu bozuk düzenin sona ermeseydi. Konu Türk Milleti’nin ve devletinin bekası idi. Demografik yapının bozulmaması idi. Yazık ettin. Tarih acımasızdır. 

OĞAN'IN KAYSERİ'DE ALDIĞI OY

Diğer yandan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak seçime katılan Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde Kayseri'de 81 bin 125 oy almıştı.

Halaçoğlu'dan Sinan Oğan tepkisi: Yazık ettinSEÇİMDE KİM, NE KADAR OY ALDI? 

Seçim sonrası Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Ata İttifakının adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,2 oranında oy aldı. Ortaya çıkan bu tablofda gözler Sinan Oğan'a çevrildi.