Haftalık bülten açıklandı! İki şirkete onay verdi

Kayserili yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da işlem görmesi için SPK iki şirketin izahnamelerini onayladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Haftalık bülten açıklandı! İki şirkete onay verdi

Kayseri’de yatırıcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul’da iki şirket daha işlem görmeye başlayacak. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK)’nın 22 Şubat 2024 tarihli bülteninde iki şirketin halka arzına onay çıktı.

SPK, Artemis Halı A.Ş. ve Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş.’nin halka arz izahnamelerini onayladı ve şirketlerin Borsa İstanbul’da işlem görmek için süreçleri başlamış oldu.

Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. 11.33 TL’den eşit dağıtım yöntemiyle 262.635.000 lot halka arzı gerçekleştirecek olup Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek. Halka arz büyüklüğü 2.97 Milyar TL olacak olan şirketin taslak izahnamesinin 263. sayfasında belirttiği üzere arzdan gelen fonun, yüzde 45 enerji sektörümde büyüme, yüzde 45 finansal borçların azaltılması, yüzde 10 işletme sermayesinde kullanacak.

Artemis Halı A.Ş. ise 25.35 TL’den eşit dağıtım yöntemiyle 20.000.000 lot halka arz edilecek olup Yıldız Pazar’da işlem görecek. Toplam 507 milyon TL halka arz büyüklüğüyle şirket, halka arzdan gelecek fonun kullanım yerini ise izahnamesinin sayfa 194’te belirttiği üzere, Yüzde 40 – 50 makine ve teçhizat yatırımı, çatı güneş santrali yatırımı ve dijital dönüşüm yatırımları, yüzde 25 finansal borçların geri ödenmesi, yüzde 25 -30 işletme sermayesi olarak açıklandı.