Hafta sonunda buraya davetlisiniz!

Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında nereyi övdü. Hem Kapadokya bölgesinin hem de Kayseri'nin göz bebeği olan bu ören yeri uzun yıllardır yürüyüş ve kamp yapanların ilgi alanına giriyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Hafta sonunda buraya davetlisiniz!

Kayseri doğası, tarihi, mimari yapıları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İç Anadolu’nun en önemli şehirlerinden olan Kayseri yaz aylarının gelmesi ile birlikte turistlerin gözdesi haline geldi. Bu kapsamda Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medya hesaplarını da aktif kullanan Kayseri protokolünden yine hafta sonu için davet geldi. Bu seferki paylaşım Vali Çiçek ya da Başkan Büyükkılıç’tan değil,  Yeşilhisar Kaymakamından geldi. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş bakın hasta sonu için nereyi önerdi?


Yeşilhisar Kaymakamı Altıntaş, dönem dönem Kayseri’de özellikle Yeşilhisar bölgesine yakın doğa ve tarihi değerleri paylaşarak Kayseri halkına öneriyor. Kaymakam Altıntaş Soğanlı Vadisi Saklı Kilise ve Çan Kulesinin ardından bu defa da Soğanlı bölgesinde bulunan Avla Kanyonu’nu Yeşilhisar ve Kayserili vatandaşa tavsiye etti. 9 kilometreyi bulan yürüyüş rotasında ilk 2 kilometreden sonra daralan yol 4 metre genişlikte ve 15 metre yükseklikte bir koridor şeklinde devam ederek 1,5 kilometre sonra gerini daha geniş bir vadiye bırakıyor. Tarihi kiliseler, güvercinlikler ve doğal güzellikleri barındıran bu kanyon bölge halkı tarafından yaz sezonunda bolca ziyaret ediliyor. 


 Paylaşımında ‘‘Hafta sonuna muhteşem bir gezi arayanlar, Avla Kanyonu'nun en güzel zamanını sürdürmeye devam edin.’’ İfadelerini kullanarak vatandaşı kanyonda vakit geçirmeye davet etti.  
Hafta sonunda buraya davetlisiniz!