Hacı Bektaşi Veli Derneği'nde Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı

Hacı Bektaşi Veli Derneği'nde Kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hacı Bektaşi Veli Derneği tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında panel düzenlendi. 

 

 

Battalgazi Mahallesi’nde bulunan cemevinin konferans salonunda gerçekleştirilen panelde kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı. Panele konuşmacı olara Prof. Dr. Tayfun Turan ile Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri; Avukat Burçin Yaldız ve Avukat Betül Güçyetmez katıldı. Konuşmacılar kadına yönelik şiddetin her geçen gün toplumda arttığını ve bu konuda alınan önlemlerin ise yetersiz olduğunu belirtti.

Panel hakkında bilgi veren Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç ise, toplumsal sorunla ve çözümlerine yönelik olarak belirli zaman aralıklarında etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının kamuoyunu bilgilendirmek, toplumda bu yolla farkındalık oluşturarak insanları aydınlatmak olduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Yapılan araştırmalara göre, her 10 kadından 3’ü hayatında en az 1 kez bu şiddet türüne maruz kalıyor. Şiddet gören kadınların yüzde 89’u hiçbir yere başvurmuyor. Yani kadına yönelik şiddet konusu ülkemizde kanayan bir yara. Ne yazık ki belirli günler dışında bu konuda ele alınmıyor, geçiştiriliyor. Yapılması gerekenler konusunda toplum yeterli bilgiye sahip değil. Bu yöndeki olumsuzluklar giderileceğine her geçen yıl daha da artıyor. Her gün neredeyse kadına yönelik şiddet konusunda yeni bir haber okuyoruz. İşte bu konuda ülkeyi yönetenlere büyük iş düşüyor. Maalesef son çıkarılmak istenen ‘tecavüzcüyü aklama’ teklifi ile ülkenin yönetenlerin, kanayan bu yaraya yönelik bir diğer bakış açısını da ortaya çıkardı. Bu konuda ileriye gidileceğine, anlaşılması ve kabullenmesi güç, insanlık onuruna yakışmayan yasa teklifleri ile ülkeyi yönetenler, karşımıza çıkıyor. Çocuk yaşta evlilikler deyim yerindeyse teşvik edilmek isteniyor. Kadına yönelik şiddet uygulayanlar, tecavüzcülere af çıkarılmak isteniyor. Bu konuda kılıf yasalar hazırlanıyor. Neyse ki bu halkın mücadeleci kadınları sayesinde geri adım atıldı.”

“Şiddeti önlemek bir devlet politikası olmalıdır.” diyen Başkan Genç, “Eğitimin başından sonuna kadar çocuklara da bu yönde eğitimler verilmelidir.  Güçlü ve sağlam bir toplum için kadına şiddete kesinlikle hayır diyoruz. Bu konuda da yapacağımız etkinliklerle toplumu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede panelimize katılan değerli konuşmacılarımıza ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Haber:Cafer ZENGİN