Hababam Sınıfı Kayseri'de gerçek oldu!

Türk yazın ve sinema dünyasının unutulmaz yapıtı Hababam Sınıfı, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulaması ile gerçek oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hababam Sınıfı Kayseri'de gerçek oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk yazın dünyasının unutulmaz ismi Rıfat Ilgaz’ın kalemi; Usta yönetmeni Ertem Eğilmez’in yönetimi; Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Şener Şen gibi usta oyuncuların olağanüstü performanslarıyla hafızlara kazınan Hababam Sınıfı film serisinde Mahmut Hoca’nın unutulmaz repliği Kayseri’de gerçek oldu.

Sınıfım Kayseri 

Hababam Sınıfı serisinin Hababam Sınıfı Tatilde filminde Mahmut Hoca, öğrencilerine yine unutulmaz bir hayat dersi vererek, ‘Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.’ diyordu. Mahmut Hoca’nın bu sözleri, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Sınıfım Kayseri’ etkinliği ile hayat buldu.

Hababam Sınıfı Kayseri'de gerçek oldu!

Öğrenciler sınıflarından çıkarak, yaşadıkları kenti yaşayarak öğrendi.  İl Millî Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Sınıfım Kayseri Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Tarihî Melikgazi Hazretleri Türbesinde bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse, uygulamayı, ‘Anadolu'nun Türkleşmesinde büyük emeği hazretlerinin türbesindeyiz. Öğrencilerimiz bugün burada canlı bir ders işliyorlar. Amacımız burda öğrenci Hayata hazırlarken yaşadıkları şehrin, yaşadıkları coğrafyanın ruhunu, kültürünü, tarihini öğrenmeleri. Çünkü bizi biz yapan şeyler, tarihimiz, kültürümüz, dilimiz’ ifadeleriyle anlattı.