Güldüren Kayseri fıkraları

Kulaktan kulağa söylenerek yayılan, insanları eğlendirme ve güldürmeye yönelik mizah türü olan fıkranın, kültürümüz Kayseri'ye ait olan örneklerini Kayseri Olay Gazetesi olarak sizler için hazırladık.

Güldüren Kayseri fıkraları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kulaktan kulağa söylenerek yayılan, insanları eğlendirme ve güldürmeye yönelik mizah türü olan fıkranın, kültürümüz Kayseri'ye ait olan örneklerini Kayseri Olay Gazetesi olarak sizler için hazırladık.

Fıkra, yazarın belirli bir konuda anlayışını, görüşünü ya da düşüncelerini kanıtlama zorunluluğu olmadan, eğlenceli ve hoş bir üslup ile yazdığı kısa fikir yazılarıdır. Fıkralar, genel olarak çok eski tarihlerde yazılmış ve kulaktan kulağa söylenerek yayılmıştır. Fıkraların konusu sınırsızdır. Herhangi bir düşünceyi, yaşanmış bir olayı veya bir konuyu ele alabilirler. Nasreddin Hoca fıkraları başta olmak üzere Karadeniz fıkraları, Kayserili fıkraları ve Bektaşi fıkraları kültürümüze girmiş en popüler örneklerdir. Bizler de size geniş bir yelpazeye sahip olan ve çok sevilen mizahi Kayseri fıkralarını beğenilerinize sunuyoruz.

Buradan girilir

Kayserili tuhafiyeci dükkanından geçimini sağlayabiliyor, bir köşede üç beş kuruş da biriktirebiliyordu.

Günün birinde sağındaki dükkan boşaldı, derken orası da tuhafiyeci oldu. Sonra solunda bir tuhafiyeci daha... Rekabet başladı, işleri kötüye gitti.

Ama sonunda bir çözüm yolu buldu:

Sağındaki komşusu, dükkanının üzerine, gerçek ucuzluk burada yazdırmıştı.

Solundaki, en büyük tuhafiye mağazası, yazılı bir bez asmıştı.

Bizimki, ikisinin ortasina su yazıyı koydurdu:

Magazaya buradan girilir.

 

58 Laz 1 Kayserili

Bir uçakta 58 Laz ile 1 Kayserili yolculuk yapıyorlarmış kaptandan bir ses gelmiş. Uçaktaki ağır eşyaların hepsini atın yoksa düşecez. Bunun üzerine tüm ağır eşyalar atılmış. 10 dak sonra kaptan tekrar seslenmiş uçağın sağ kanadını koparmak zorundayız yoksa düşecez kanadı da koparmışlar.

Sonra kaptan tekrar seslenmiş. Sol kanadıda koparacaz. Uçak kanatsız ilerlerken kaptan seslenmiş kusura bakmayın ama uçağın alt kısmını kesmezsek hepimiz ölecez. Tüm yolcular yukarıdaki tutacaklara tutunmuşlar ve alt kısım kesilmiş. Yolculuk devam ederken kaptan bu son isteğim malesef kontrolü sağlayamıyoruz o yüzden içinizden 1 kişinin atlaması lzım der. Bunun üzerine 58 Laz, Kayserili'ye döner.

Kayserili ise şöyle der başını sallayarak tamam tamam anladım ama hani alkış der. Laz'larda alkışlar.