Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz

İyi Parti Talas Belediye Başkan adayı Göker Gözütok, çalışmalarını ve projelerini Olay'a anlattı. Sosyal belediyeciliği önceleyeceklerini ifade eden Gözütok, 'Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde....

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Talas Belediye Başkan adayı Göker Gözütok, Olay ailesini ziyaret ederek, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Talas halkının yoğun bir teveccühü ile karşılandıklarını ifade eden Gözütok, ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların yaşadığı zorluğa dikkat çekti.

Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz

Vatandaşların belediye projelerinden çok geçim derdini dile getirdiğini ifade eden Gözütok, “Maalesef bu dönemde vatandaşlarımızın belediyecilikle ilgili bir talebi yok. İnsanlar geçim derdine, can derdine düşmüş. Herkesin ana problemi geçim. Biz de ağız tadıyla şöyle projelerimizi anlattığımız bir seçim dönemi geçiremiyoruz. İnsanlar can derdine düşmüş. Bunu maalesef üzülerek gözlemleyebiliyoruz. Ekonomik sıkıntılar çok fazla. Özellikle emeklilerimizin durumu çok kötü. Buradan yetkililerimize emekli maaşlarının bir an önce iyileştirilmesini, bu feryadın duyulmasını, bu haksızlığa son verilmesi çağrısı da yapıyoruz.

Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz

Biz belediye seçim çalışmasına artık bu işin evrilmesini o insanların bu geçim kaygılarının son verilmesini diliyoruz, talep ediyoruz.” dedi. 
İyi Parti olarak 4 ana motto üzerinde çalıştıklarını, bunların içinde sosyal belediyeciliği öncelediklerini ifade eden Gözütok, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizim İYİ Parti belediyeciliği olarak dört tane mottomuz var. Üreten belediyecilik, hizmet belediyeciliği, yeşil belediyecilik ve sosyal belediyecilik. Bu 4 ana motto üzerinde biz Talas’ı olabildiği kadar yeşil , olabildiği kadar üretimin içine çekerek insanları,  adeta seçim rüşveti haline gelen aslında olmaması gereken Türk halkına yakışmayan bu odun, kömür, makarna yardımlarından ziyade insanların ürettiğini alabileceği kırsal alanla beraber iş birliği içerisinde bir kooperatif zihniyetiyle kendi ürettiğimizi sattığımız bir üreten belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik tamam ama sosyal yardımların artması fakirliğin artığını gösteriyor. Biz insanlarımızın üzerindeki ekonomik yükü alacak, onları üretime dahil edecek, yoksullukla mücadele edeceğiz. Yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Bunun için sosyal belediyeciği önceliyoruz. Evinde kahvaltı yapamayan, kantinden bir şey alıp yiyemeyen çocuklarımız var. Biz onların okullarındaki masasına yemek koyacağız. Bunu kendi tesislerimizde yapacak, çocuklarımıza ulaştıracağız. 

Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz
Ev hanımlarına yönelik, onların saatlik olarak çalışabilecekleri merkezler kuracağız. Onları üretimin bir parçası haline getireceğiz. 

Gözütok: Daha yeşil daha yaşanabilir bir Talas için geliyoruz
Ayrıca biz Talaslılara şeffaf belediyecilik vaat ediyoruz. Kendi iç denetçilerimizle, belediyemizi denetleterek her kuruşunun hesabını internet sitesi üzerinden harcadığımızı, aldığımızı, verdiğimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız.  Bunları kendi paramızla yapmıyoruz. Biliyorsunuz halkın vergileriyle yapıyoruz. Kendi belediyeleri olduğunu buranın ve bu harcamaların tamamını şeffaf bir biçimde olanağı sunacağız. Tasarrufu ön plana çıkaracağız ve çok daha yaşanabilir, çok daha güzel, sosyal ve yeşil bir Talas için geliyoruz diyoruz. “