Gözütok: Bu işin sorumlusu duymayan, çözmeyen siyasilerdir!

KAYMÜDER Başkanı Göker Gözütok, inşaat sektöründe yaşanan çıkmazı, ihale bilmecesini ve kamu müteahhitlerinin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımaya devm ediyor.

Gözütok: Bu işin sorumlusu duymayan, çözmeyen siyasilerdir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği (KAYMÜDER) Başkanı Göker Gözütok, Büyükşehir Belediyesinde aylardır devam eden ihale bilmecesine dikkat çekerek, sektörde yaşanan çıkmazı yeniden gündeme taşıdı. Belediye ihalelerine katılan firmaların belirlenen yaklaşık maliyetin çok üzerinde teklif vermeye devam ettiğini dile getiren Gözütok, Sahabiye A4 blok inşaatın ikmal ihalesinde ortaya çıkan tabloyu dikkat çekerek, "Belediyenin yaklaşık maliyeti 89 milyon TL. 1. Firma teklif  119 milyon+enflasyon kadar fiyat farkı. 2. Firma teklif  196 milyon+enflasyon kadar fiyat farkı. Bunun adı kötü ekonomi yönetimidir. Sorumluları da
dinlemeyen duymayan çözmeyen siyasilerdir" şeklinde konuştu. 

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerin sorunlarına çözüm bulmak ve topyekün mücadele sağlamak amacı ile kurulan KAYMÜDER'in Başkanı Göker Gözütok, sektörde yaşanan ekonomik sıkıntıları yetkililere duyurmak için mücadelesini sürdürüyor. 
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaşanan ihale çıkmazını hatırlatan Gözütok, tepkisinde şu ifadeleri kullandı : Bugün Sahabiyede A4 blok inşaatın ikmal ihalesi yapıldı. Belediyenin yaklaşık maliyeti 89 milyon TL. 
1. Firma teklif   119 milyon+enflasyon kadar fiyat farkı
2. Firma teklif  196 milyon+enflasyon kadar fiyat farkı. 
Bu ihaleye girecek ve rekabet ortamını sağlayacak firmaların bir çoğu ihale yasaklısı. 
Aynı ihale deprem bölgesinde TOKİ tarafından 300 milyon + enflasyon kadar fiyat farkı ile davet usulü veriliyor. 
Bunun adı kötü ekonomi yönetimidir. Sorumluları da dinlemeyen duymayan çözmeyen siyasileridir.