Google'dan gazetecilere 'dijital atölye' semineri

Google'dan gazetecilere  'dijital atölye' semineri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Google Türkiye Ofisi, Kayseri’deki  gazeteciler için ‘Dijital Atölye’ eğitim semineri verdi.Google Türkiye Kurumsal İletişim müdürü Özlem Öz, amaçlarının farklı eğitim programlarını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Öz, Dijital potansiyeli ortaya çıkarmayı amaçladıklarını farkındalık yaratmak amacında olduklarını söyledi

Google Türkiye Kurumsal İletişim müdürü Özlem Öz ,geçtiğimiz ay paylaşılan bir eğitim hareketinin ilk ayağının Kayseri’de gerçekleştirildiğini belirterek dijital atölye  hakkında bilgi verdi. 10 yıldır Google Türkiye olarak hizmet verdiklerini söyleyen Öz; “Farklı eğitim programlarını yaygınlaştırmak adına bu projeyi başlattıklarını amaçlarının Türkiye’nin dijital potansiyelini ortaya çıkarmayı sağlayıp özellikle gençlere ve kobilere bu dünyanın fırsatlarına ilişkin farkındalık yaratıp neler yapabileceklerine ilişkin eğitimler düzenliyoruz. Gittiğimiz şehirlerde belirli gruplarla teknolojiyi kendileri ile ilgili nasıl çalışır hale getireceklerinin ip uçlarını paylaşıyoruz. Kayseri’de medya eğitimi yaptık. Eğitimlere katılamayanlar üzülmesin kobile ve üniversite eğitimlerinin içeriğine online ulaşabilirler. Dijital atölye adresinden bize ulaşıp eğitimlerini alabilecekler.” Dedi. 
Kayseri  Ticaret Odası yeni hizmet binasında  düzenlenen eğitim  seminerine çok sayıda gazeteci katıldı. Seminer, Google Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Öz tarafından verildi.
Google olarak misyonlarının, buluttaki bilgileri organize etmek ve teknolojiyle insan hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Özlem Öz, “Google bilginin sahibi değildir. Bulutta var olan bilgiyi kullanıcısının hizmetine sunan bir platformdur. Bizler kendimizi aynı zamanda teknoloji şirketi olarak tanımlıyoruz. Bizim için kullanıcı her şeydir ve teknolojiyi kullanıcımız için daha faydalı hale getiren ürünler sunmak misyonu ile çalışıyoruz”dedi. Daha sonra eğitim seminerine katılan gazetecilere sertifikaları takdim edildi.

Haber- Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ / Hüseyin GÖKTAŞ