GESİ'DE SU ZAMMI İSYANI

GESİ'DE SU ZAMMI İSYANI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gesi’de vatandaşlar su fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi. Bu konuda adaletsiz bir uygulama ile karşı karşıya kaldıklarını savunan vatandaşlar, imza toplayıp KASKİ’ye başvurdu ve tabloya tepki gösterdi. Aynı kaynaktan beslenen diğer bazı bölgelerde suyun metreküp fiyatının 1.5 TL olduğunu, ancak Gesi’de fiyatın İldem’le bütünleştirilip 4.33 TL’ye çıkarıldığını belirten bölge sakinleri, “Ortada çifte standart ve ayrımcılık var. Vatandaş mağdur ve bu yanlıştan vazgeçilmelidir” çağrısı yaptı.

 Bölge sakinlerinden İbrahim Soy, Gesi’de içme suyuna “İnsafsızca yapılan zam  yapıldığını” dile getirdi. Bu konuda KASKİ’ye dilekçe yazıp, aynı zamanda vatandaşlardan da dilekçe için imza topladıklarını dile getiren Soy, “Dilekçemize yoğun ilgi var. Adeta yağmur gibi destek geliyor. Buy konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.  İmza kampanyamız devam ediyor. Şimdi birlik beraberlik zamanı” dedi.

“BU YANLIŞ FİYAT UYGULAMASINDAN DÖNÜLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Ahmet Yalçınkaya ise tepkisinde  “Aynı bölge ve statüdeki Ağırnas Gürpınar, Turan Bürüngüz gibi yerlerde suyun metreküp fiyatı 1.5 TL olarak kullanılırken, Gesi’de  fiyatın  4.33 TL’den kullandırılması haksızlıktır. Gesi bölgesi yeşilliği, bağları, bahçeleri ile türkülere konu olmuştur. Bu uygulama bu değerlerin yok olmasını sağlayacaktır. Bu yanlış fiyat uygulamasından dönülmesi gerekmektedir”  ifadelerini kullandı.

Diğer yandan bölge sakinlerinin su zammına tepki gösterdiği ve imza kampanyası başlattığı söz konusu dilekçede de bölgeye yönelik ayrımcılık yapıldığı öne sürüldü.

“ÇİFTE STANDART VAR, BÖLGE HALKI MAĞDUR EDİLMEKTEDİR”

“KASKİ tarafından Gesi’ye haksızlık yapıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullanan bölge sakinleri ortak olarak hazırladıkları ve KASKİ’ye sunmaya hazırladıkları dilekçelerinde şu ifadele yere yer verdi: KASKİ tarafından yapılan su zammında Gesi’ye haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Aynı bölge ve statüdeki  aynı kaynaktan su sağlayan  Ağırnas Gürpınar, Turan Bürüngüz gibi yerler  suyun metreküpü fiyatı 1.5 TL kullanılırken, Gesi’nin İldem’le bütünleştirilip metreküp fiyatının 4.33’den kullandırılması Gesi’ye yapılmış bir çifte standart ve ayrımcılıktır.  Bu yanlış ve çifte standartlı fiyat uygulamasından dönülmesi gerekmektedir. Bölge halkının mağduriyeti giderilmelidir.” Haber: Cafer ZENGİN