Geri sayım başladı! Göreve geri dönecek mi?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı iken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hakkındaki bazı iddialar nedeniyle 15 Ekim 2021 tarihinde görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan'a verilen 3 aylık cezanın süresi bu hafta doluyor.

Geri sayım başladı! Göreve geri dönecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde önümüzdeki günler hareketlilik yaşanacak. 15 Ocak 2022 tarihi itibariyle, yani bir hafta sonra 3 aylık görevden uzaklaştırma süresi dolacak olan Tahir Nursaçan’la ilgili gelişmelerin nasıl şekilleneceği ise merak konusu oldu. Diğer yandan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin, 12 Kasım 2021’de yapılan 18’inci Mali Olağan Genel Kurul toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla Başkanlık görevinden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan ve yönetimi ibra edilmişti. 
GEEL KURULDA DİKKAT ÇEKEN MADDE OY ÇOKLUĞUYLA GEÇMİŞTİ
Mali genel kurulda, "kamu davası açılan" yönetim kurulu üyelerinin azli veya göreve devam etmeleri yönündeki gündemin 11’inci maddesi önce “mahkeme kararına müdahil olunamaz” gerekçesiyle Divan tarafından geri çekilmişti. Ancak daha sonra Bakanlık’tan gelen bilgi doğrultusunda Divan Başkanı Memduh Büyükkılıç, maddeyi yeniden genel kurulun oyuna sunmuştu. 
OSB uygulama yönetmeli kapsamında haklarında kamu davası açılan yönetim kurulu üyelerinin azli veya göreve devam etme kararının alınmasının, 'mahkeme kararı saklı kalmak' kaydıyla oylaması da yapılmış ve  söz konusu madde genel kurulda oy çokluğuyla kabul edilmişti. 


“GEÇİCİ YÖNETİM” YİBUR BAŞKANLIĞINDA GÖREVİ DEVRALMIŞTI!
Nursaçan’la birlikte 5 kişilik yönetim kurulu da aynı şekilde görevden uzaklaştırılmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından OSB’de Murat Yibur, başkanlığa getirilmiş ve "yedek yönetim" 19 Ekim 2021’de görevi devralmıştı. 
“SANAYİCİMİZİN İRADESİNE DARBE VURULMUŞTUR”
Nursaçan, o günlerde alınan bu yöndeki kararın siyasi olduğunu savunarak, “Kimse de kendisini millet iradesinin üzerinde görmesin. Sanayicimizin iradesine darbe vurulmuştur. Sanayicilerin iradesine siyasilerin karışmasını üyelerimizin takdirine bırakıyorum” şeklinde açıklamalar yapmıştı.