Genel Başkan'dan Kayseri'deki kaza ile ilgili dikkat çeken soru: Neden iki pilot albay bir aradaydı?

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Mehmet Önder Aksakal, Kayseri'de dün meydana gelen uçak kazasını TBMM gündemine taşıyarak, 'Neden iki pilot albay bir aradaydı?' diye sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Haber bülteninde…

Genel Başkan'dan Kayseri'deki kaza ile ilgili dikkat çeken soru: Neden iki pilot albay bir aradaydı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de dün meydana gelen olayda; eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen bugün 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

İki pilot albayın şehit olduğu kazayı Demokratik Sol Parti Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Mehmet Önder Aksakal, TBMM gündemine taşıdı. Küçük bir eğitim uçağında iki pilot albayın bulunmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Aksakal, TBMM’deki konuşmasında, ‘Dün Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, kazada Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in şehit oldukları açıklandı. Acımız büyük, şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklanmakla birlikte, bu arada aklımıza takılan bir konuyu sizlerle de paylaşmak ve ilgililerin dikkatine sunmak isterim: Küçük bir eğitim uçağında neden iki pilot albay bir aradaydı? İkisi de pilot ve üstelik albay rütbesinde olmaları hasebiyle üstün tecrübeye de sahip olduklarını düşünecek olursak bu iki albayın o küçük eğitim uçağında ne gibi bir eğitim görevleri olabilirdi? Bu hususların da açıklığa kavuşturulmasının önemli olduğunu belirterek Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. ‘ dedi.