Genel Başkan'dan işçi sorunlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Genel merkezi Kayseri'de olan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, 1 Mayıs dolayısıyla Gaziantep'te açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genel Başkan'dan işçi sorunlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Genel merkezi Kayseri'de olan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağı konusunun işçi sorunlarını gölgede bıraktığı söyledi.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Şahin, Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Yeşilsu Parkı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl 1 Mayıs'ta işçilerin sorunlarını dile getirmeye çalıştıklarını belirterek "Bir tarafta, '1 Mayıs illa Taksim Meydanı'nda kutlanacak', bir tarafta da 'hayır kutlatmam' deniliyor. 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağı konusu işçi sorunlarını gölgede bırakıyor. Bunun gölgede kalmaması adına 1 Mayıs'ta biz sorunları dile getirmeye devam edeceğiz" dedi.

'Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağı konusu işçi sorunlarını gölgede bırakıyor'

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamasını eleştirdi

Açıklamasında Başkan Şahin, Sağlık Bakanlığında uygulanan şeflik uygulamasınada değindi. Şahin; "Kanunlarda yeri olmayan, başka hiç bir bakanlıkta uygulanmayan ama Sağlık Bakanlığı'nın ısrarla uyguladığı Şef'lik. Bütün hastanelerde uygulanıyor ve ne hikmetse yetkili sendika temsilcileri şef oluyor ya da şefler yetkili sendikanın temsilcisi. Peki bu şefler ne yapıyorlar? Başka sendikaya geçen işçilere zulmediyorlar. Yani, bakanlık ihtiyacı olduğu için değil de sendika kendini sağlama alsın diye yapmış adeta" dedi.