Gençler neden o mesleği yapmak istemiyor!

Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Abdulkadir Güneş, gençlerin çiftçilik ve hayvancılığı tercih etmemesinin sebeplerinden birinin, toplumun bu mesleklere bakış açısı olduğunu belirtti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gençler neden o mesleği yapmak istemiyor!

Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Gazeteci Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Ramazan Özel Yüz Yüze’ programının konuğu oldu.

Gençler neden o mesleği yapmak istemiyor!

Tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunlar hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, Suriyeli ve Afganlı çobanlara mecbur olduklarını belirterek şunları söyledi; “Herkes de biliyor Suriyeli Afganlı tarımda istihdam ettiğimiz insanlar. Kendi aralarında WhatsApp grubu kurmuşlar, ‘ben 20 bin lira veriyor Konya'daki arkadaşı diyor ki ben burada 30 liraya çalışıyorum sen buraya gel’ adam gece bırakıp gidiyor, bir sözleşmemiz yok. Yerli çoban bulma şansımız yok 50 binde versek 100 de versek yerli çoban çalıştırma şansımız yok” dedi.

Gençler neden o mesleği yapmak istemiyor!

Özellikle vatandaşların çiftçilik ve hayvancılık yapanlara kız vermediklerini bu sebepten dolayı gençlerin mesleği yapmak istemediklerini belirten Güneş açıklamasını şöyle sürdürdü; “Özellikle gençler ‘hayvana baksam evlenecek olsam bana kızı gelmiyor’ diyor. 200 tane hayvanı var 1000 dekar arazisi var buradaki asgari ücretlerin 5 katı para kazanıyor çiftçinin çocuğuna kızını vermiyor. Kızlar şehirde oturayım, sabah kocam işine gitsin akşam evine gelsin istiyor. Köylerimiz de eski harabe evler yok. Herkesin evinde televizyonu, interneti, cep telefonu, buzdolabı, çamaşır makinesi var lüks evler, hanımlar ahıra da samanlığa da girmez. Çiftçi dünür gitse ‘oğlun ne iş yapıyor?’ ‘çiftçi’ tamam kız yok, ‘besici’ tamam kız yok. Çiftçinin çocuğuna kızını vermiyor” dedi.

Gençler neden o mesleği yapmak istemiyor!