Genç'ten Böhürler'e yanıt: Siz Kayseri'yi navigasyonla gezersiniz

Kayseri'nin Develi Bölgesi'ne yapılacağı söylenen 5. OSB için vekillerin tartışması sürüyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ile CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç arasında başlayan OSB krizi ile ilgili Genç'ten Böhürler'e bir cevap daha geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç'ten Böhürler'e yanıt: Siz Kayseri'yi navigasyonla gezersiniz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden önce Develi’ye Organize Sanayi Bölgesi yapılacağı haberleri gündeme gelmişti. İktidar cephesinde açıklamalar yapılmış adımlar atıldığı söylenmişti. Hatta yer tespit çalışmasının yapıldığı fakat yerin ÇED onayına takıldığı ifade edilmişti. 
Mevcut konuyu CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sormuş Bakan Kacır’dan Genç’e geçtiğimiz günlerde yanıt gelmişti. 

Bakan Kacır yanıtında, “Halihazırda Kayseri İli Develi İlçesinde OSB kurulmasına yönelik olarak bakanlığımıza ulaşmış bir talep bulunmamaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Genç'ten Böhürler'e yanıt: Siz Kayseri'yi navigasyonla gezersiniz

AK Parti cephesinden tepki: Belli ki OSB nasıl kurulur bilmiyorsunuz

Bakanın yanıtının ardından ‘Hayal satıyorsunuz’ diyen Vekil Genç’in açıklamalarına yanıt AK Parti cephesinden gecikmedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Vekil Genç’in konuya ilişkin paylaşımlarını alıntı yaparak, “Sayın Genç, belli ki bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) nasıl kurulur bilmiyorsunuz. OSB’ler için önce yerelde girişim başlatılır, valilik öncülüğünde yereldeki süreç tamamlandığında Bakanlığa başvuru yapılır.” dedi.

Genç'ten Böhürler'e yanıt: Siz Kayseri'yi navigasyonla gezersiniz

 ‘Panayır çadırı değil Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz’

Açıklamasında Genç’e endişe etmemesi gerektiğini söyleyen Böhürler, “Panayır çadırı değil Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz, elbette lojistik, fizibilite başta olmak üzere devletin ilgili kurumları çeşitli çalışmalar yürütecek. Endişe etmeyin bu çalışmalar tamamlandığında Bakanlığımız da sonuna kadar arkamızda olacaktır. Biz Kayseri’ye, Develi’ye inanıyoruz, gölge etmeyin gelin siz de destek olun.” ifadelerini kullandı.

 

Genç, bakın neler söyledi? 

Mevcut konuya ilişkin Vekil Genç’ten Böhürler’e cevap gecikmedi. Basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Genç’e Böhürler’in ifadeleri soruldu. 

Kayseri’yi temsilen Plan Bütçe Komisyonu’ndaki tüm toplantıları yakinen takip ettiğini söyleyen Genç, orada Sanayi Bakanlığı’na sorusunu yönelttiğini söyledi. Genç, Develi’ye her gittiğinde oradaki vatandaşların OSB’nin durumunu sorduğunu ifade etti. Develide sürekli, “Develi’nin MR cihazı yok, Develi OSB ne oldu?” gibi sorularla karşılaştığını aktaran Genç, durumu Bakana sorduğunu Bakanın ise böyle bir talep gelmediğini söylediğini paylaştı. 

‘Bugüne kadar gelmiş bir faaliyet olmamış’

Genç Develi’nin sürekli kan kaybettiğini söylerken, “Develi'nin çok ciddi bir sanayi altyapısı var değerlendirileli. Dolayısıyla o talepte haklı vatandaşlar. Bir organize sanayi bölgesi kuracağız demişsiniz. Bugüne kadar gelmiş bir faaliyet olmamış. Bir dilekçe yansıtmamışsınız Sanayi Bakanı'na. Biz de bunu kamuoyuna açıkladık. ‘Arkadaşlar hayat satmayın’ dedik. Organize Sanayi Bölgesi kurulacaksa kurulsun. Kurulmayacaksa da insanların gelecek kaygılarıyla oynamayın. Çünkü göç veriyor.” dedi. 

Genç'ten Böhürler'e yanıt: Siz Kayseri'yi navigasyonla gezersiniz

‘Siz dışarıdan geldiniz Kayseri'ye milletvekili oldunuz’

Vekil Ayşe Böhürler’in açıklamalarına sert bir dille yanıt veren Genç, “Ayşe Hanım bize cevap verdi. ‘Efendim siz bu panayır çadırı mı? Koskoca organize sanayi bölgesi panayır çadırı mı zannettiniz?’  Yahu Ayşe Hanım sen bu konuda bana cevap verecek en son insansın. Siz dışarıdan geldiniz Kayseri'ye milletvekili oldunuz.  Navigasyonla gezersiniz Kayseri'de. Ben Kayseri sanayisini çok iyi bilen bir arkadaşınızım. Sanayiciyim. Meslek Kuruluşlarında görev aldım. Ticaret odasında sanayi odası yönetimlerine, meclislerine ben bu süreçleri çok iyi bilirim. Bana muhalefet etmenize gerek yok ki. Siz iktidarsınız. Develi Organize Sanayi Bölgesi kurulmayacak mı? diyorsunuz ki yazışmalar yapılıyor. Sit alanı çıktı. Şu oldu, bu oldu. E bakın. Merkezde dördüncü organize kuruluyor.” ifadelerine yer verdi.

‘Ben bunları onlara muhalefet olsun diye ifade etmiyorum’

Genç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Müteşebbis heyeti oluştu, yönetim kurulu oluştu. Neredeyse arsa tahsisleri başlayacak. Aynı sürelerde başlayan süreçler, konular. Bakın burada nasıl ilerlenmiş? Develi'de de ilerlensin. Ben bunları onlara muhalefet olsun diye ifade etmiyorum. Ben şehrime hizmet etmeye çalışıyorum. Bakın seçildiğim günden beri Sarız Yeşilkent'e kapalı okulu açtırdım.

Sarıoğlan Palas'la kapalı olan okulu açtırdık. En azından hızlı trenin biteceği tarihi ortaya koyduk. 2028’de bitirme taahhüdünü verdi bakan. Takip ediyoruz problemleri. E şimdi bakın Develi OSB'yi de gündeme getirdik. Ben eminim ki o yazışma süreçleri de kısa zamanda biter. Çünkü takipçisi olacağım ben bu konunun. Bu hafta da farklı bir okul açıklayacağız. O okul da dedikten sonra açılır. Dolayısıyla bizden ürkmesinler. Onlar işine baksınlar. Biz sanayiciyiz. Sanayinin ne olduğunu biliriz. Organize sanayi bölgelerinin nasıl kurulduğunu çok iyi biliriz”