Genç: 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenleri gördük

Kayseri'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı yakıldı. Yakanlara yönelik Valilik harekete geçip ve adli sürecin başladığını duyurmuştu. Konuya ilişkin bir tepkide CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Genç: 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenleri gördük
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşanan olay Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü.  Kayseri’nin İnceu ilçesinde 3 lise öğrencisi, “Sevap kardeşim sevap” diyerek Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktı. Görüntülerin sosyal medya hesabından paylaşılmasının ardından Kayseri Valiliği harekete geçti. Videoda Atatürk'e saygısızlık yapıldığı tespit edildi. Genç: 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenleri gördükKayseri Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kayseri’de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yakılması olayına ilişkin sosyal medya platformlarında bir videonun dolaşıma girdiği tespit edilmiştir. Bahse konu olaya karışan kişiler tespit edilerek gözaltına alınmış olup, adli ve idari süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
Kayseri'de, Cumhuriyeti kuran ve bize silah arkadaşları ile birlikte canlarını siper ettikleri büyük mücadeleler sonucunda özgür bir ülke bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik yapılan saygısızlık tepki topladı.Genç: 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenleri gördükOlaya ilişkin bir tepkide CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’ten geldi. Genç, izlediği görüntüler karşısında çok büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Milletvekili Genç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Kayseri’de, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının üç lise öğrencisi tarafından yakılmasından çok büyük üzüntü duydum. 

Yaşananlar; Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu ülkenin gençlerine Atatürk nefreti aşılayan, onları Cumhuriyet düşmanı haline getiren ve iktidar tarafından da desteklenen birtakım meczupların oynadığı çok tehlikeli bir oyunun sonucudur. 

‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenleri gördük, Cumhuriyete ‘90 yıllık reklam’  diyenleri, hatta ve hatta ‘100 yıllık narkoz’ diyen iktidar vekillerini gördük. 

İşte o gençler, yıllarca Atatürk düşmanlığını topluma yaymaya çalışanların maalesef ki yansımasıdır. 
Buradan gençlere seslenmek istiyorum: Atatürk’ün fotoğrafını yakmak onun değerinden bir parça dahi götürmez, ama içinizdeki nefret sizin kendi geleceğinizi yakar. Bu ülkenin gençleri olarak tüm değerlere saygılı olacağınız bir gelecek diliyorum sizlere.”Genç: 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenleri gördük