Gelecek hafta ekonomik takvimde neler var? Dolar ve Euro'da hafta nasıl geçti?

Kayserili vatandaşların ve piyasaların yakından takip ettiği Dolar ve Euro'da hafta nasıl geçti? Yeni haftada ekonomik takvimde neler var, işte detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Gelecek hafta ekonomik takvimde neler var? Dolar ve Euro'da hafta nasıl geçti?

Kayseri'de vatandaşların ve piyasaların yakından takip ettiği döviz kurlarından geçtiğimiz hafta Dolar 29 TL'ye yaklaşırken Euro ise 32 TL'ye yakın yükseliş atakları oldu. 

27 Kasım haftasına 28.87 TL civarında başlayan Dolar kuru serbest piyasada 1 Aralık 2023 Cuma günü kapanışı 28.90 TL'den yaptı, hafta boyunca en yüksek 28.96 TL'yi görürken en düşük ise 28.73 TL'yi gördü. Hafta boyunca Dolar toplamda yüzde 0,14 puanlık yükseliş gösterdi.
Euro ise serbest piyasada 27 Kasım haftasına 31.58 TL'de başladı ve Euro 1 Aralık Cuma günü kapanışını ise 31.43 TL'den yaptı hafta boyunca en yüksek 31.92 TL'yi görürken en düşük ise 31.22 TL'yi gördü. Hafta boyunca Euro toplamda yüzde 0.43 puanlık düşüş gösterdi.

4 Aralık Pazartesi günü TÜFE ve ÜFE verileri açıklanacak

Gelecek hafta piyasaların yakından takip edeceği ekonomik takvimde yer alan Tüketici Fiyat Endeksi'nin Kasım ayı ve yıllık verileri açıklanacak. Enflasyon için önemli bir veri olan TÜFE verileri sonrası piyasalardaki etkisi yakından takip edilecek.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık): Belirli bir ay içindeki sepetteki fiyatların ortalama değişimini ölçen bir ekonomik göstergedir. Bu gösterge, genellikle belirli bir sepet içindeki mal ve hizmetlerin fiyatlarını takip eder. TÜFE'nin aylık oranı, belirli bir aydaki fiyatlarının bir önceki aydaki fiyatların karşılanması sonucu elde edilir.

Aylık TÜFE oranı, enflasyondaki kısa süreli değişimleri gösterir. Aylık TÜFE pozitif ise, bu genellikle tüketici fiyatlarında bir artış olduğunu gösterir ve bu durum enflasyon olarak adlandırılır. Aylık TÜFE negatif ise, tüketici fiyatlarında bir azalış olduğunu gösterir ve bu durum deflasyonu olarak sınıflandırılır.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık, belirli bir dönemdeki tüketici fiyatlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde olarak değişimi ölçen bir ekonomik göstergedir. Bu gösterge, genellikle belirli bir sepet içindeki mal ve performans fiyatlarının yıllık değişim oranlarını hesaplar.

Yıllık TÜFE oranı, genel olarak enflasyonun uzun ömürlülüğünü gösterir. Yıllık TÜFE oranı pozitif ise, bu genellikle fiyatlarında bir artış olduğunu gösterir ve bu durum enflasyon olarak adlandırılır. Eğer yıllık TÜFE oranı negatif ise, tüketici fiyatlarında bir azalış olduğunu gösterir ve bu durum deflasyonu olarak adlandırılır.

Gelecek hafta ekonomik takvimde tarihler...

4 Aralık 2023 Pazartesi
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Kas)
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Kas)
Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Kas)
Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Kas)
Ticaret Bakanlığı Ticaret Dengesi
İhracatlar 
7 Aralık 2023 Perşembe
Brüt Döviz Rezervleri
Net Döviz Rezervleri
Hazine Nakit Dengesi (Kas)