Gazze için harekete geçtiler

İsrail'in Gazze'ye yönelik hain saldırıları devam ederken Kayseri'den Gazze'ye bir destek daha geldi. Kayseri'de yaşayan kadınlar Gazze için bakın ne yaptı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Gazze için harekete geçtiler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.Gazze için harekete geçtilerİsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.Gazze için harekete geçtilerİsrail’in hain saldırıları devam ederken Türkiye’den de sesler yükseliyor. Birçok ilde Gazze’ye destek için mitingler düzenleniyor. Kayseri’de geçtiğimiz günlerde  vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmış ve İsrail’i protesto etmişti. Kayseri’den yeni bir adım daha geldi. Gazze için harekete geçtilerKayseri Müftülüğü geçtiğimiz günlerde Gazze için “Hayır Çarşısı” düzenleneceği açıklandı. Buradan elde edilen gelir ise Gazze’ye bağışlanacak. İl Müftülüğü geçtiğimiz gün X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 3 gün sürecek hayır çarşısının Melikgazi ilçesinde bulunan Ok Burç Medresesi'nde gerçekleşeceğini duyurmuştu. Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kolları ve Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüsü Kayseri ortaklığı ile gerçekleşecek olan etkinliğe Kayseri Müftülüğü, Kayseri halkını davet etmişti. Gazze için harekete geçtilerTürkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından bugün “Hayır Çarşısı” kuruldu. İl Müdtülüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan destek istendi. Gazze için harekete geçtilerGazze için harekete geçtilerGazze için harekete geçtiler