Gaziler ve şehit yakınları ne talep etti?

Ülkü Ocakları İl Başkanılığı'nın düzenlediği Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, şehit yakınlarının ve gazilerin taleplerini dile getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gaziler ve şehit yakınları ne talep etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz  da Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın düzenlediği Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katıldı.

Gaziler ve şehit yakınlarının ne talep etti?

Yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavuz,  “‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ şiarıyla vatan uğruna istiklal ve istikbal yolunda ölüme korkusuzca yürüdüler. Bir vatan 12 can, 12 Mehmet, 12 evlat, 12 anne, 12 baba, 12 eş, 12 yiğit ve vatan uğruna içilen şehadet şerbeti. Şuurun varsa dilin susar gözlerin konuşur. 12 Aralık 2023 tarihinde Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda görevli askerlerimiz 6 vatan evladı kahramanca şehadet şerbeti içti. Bizleri derin bir acıya boğan bu kara haberden sonra Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman Mehmetçiğimizin daha şehit olduğunun haberi yüreklerimizi dağladı. 12 eve evlat acısı düştü. Tüm Türkiye bu acıyı yüreğinde hissetti. Vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması, milletimizin birliği ve beraberliği için gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüler. Her kahramanlık inanç ve vatan sevgisiyle tarihi dondurarak, bu cennet vatana buzdan bekçi oldular” ifadelerini kullandı.

5 saniyenizi ayırın!

Sarıkamış Destanından yüz yıl sonra aynı azim ve inançla şehadete yürüyen 12 kahraman Mehmetçiğin şehadeti ile yüreklerin buz kestiğini belirten Yavuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çanakkale’de, Sakarya’da ve Kocatepe’de olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için içte ve dıştaki düşmanlara karşı şehit ve gaziler vererek Vatan şuurunun ne demek olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Rabbimiz tarafından bizlere emanet edilen her can kıymetlidir. Kutsal değerler uğruna feda edilen her can bizler için önemlidir. Maalesef toplumsal tepkilerimizin şehit sayılarına paralel arz etmesi bizleri derinden üzmektedir. Sizlerden talebimiz bir şehit haberi duyduğunuzda, gördüğünüzde sadece 5 saniyenizi ayırın! “ ben şehit olabilirdim, o şehit benim evladım, o şehit benim eşim, o şehit benim babamda olabilirdi” diyerek yüreklere düşen o alevi hissetmeniz. Şehit sayılarına bakılmaksızın toplumsal olgunluğa ulaşmış milletler ilelebet bağımsız yaşayabilir. Güvenlik olmadan huzur ve esenlik olmaz, adalet tesis edilemez ve refah gerçekleşemez. Türkiye Cumhuriyeti’ nin güvenliğine tehdit   oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele eden terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele eden Milli Savunma Bakanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  sonuna kadar yanında  ve destekçisiyiz. Acımız kadar öfkemiz de büyüktür. Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına inancımız tamdır.
Aziz  şehidim: Kanınız yerde kalmayacaktır. Ruhunuz Şad Olsun..! Aziz Şehitler Vatan size minnettardır.  Allah öncelikle Şehit yakınlarına ve nezdinde milletimize sabr - ı cemil ve metanet ihsan eylesin.