Forum AVM'ler için merakla beklenen karar çıktı! Haciz işlemi yapılacak mı?

Türkiye'nin ünlü AVM markası ile ilgili dikkat çeken gelişme. Bir süre önce İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9'u alışveriş merkezinin (AVM) bağlı olduğu şirket olmak üzere toplam 10 şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı vermişti. Kamuoyunda merakla beklenen karar çıktı. Peki, listede Kayseri Forum var mı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Forum AVM'ler için merakla beklenen karar çıktı! Haciz işlemi yapılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Forum'un 9 dev AVM'si için açılan konkordato davasında karar çıktı. Ticaret mahkemesi, 600 milyon Euro borcu bulunan ve her yıl milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı ve bin 500 mağazanın faaliyet gösterdiği 9 AVM için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte anılan AVM’lere yönelik haciz işlemi yapılamayacak.

Forum AVM'ler için merakla beklenen karar çıktı! Haciz işlemi yapılacak mı?

10 şirkete yönelikkesin mühlet kararı verilmesi talebi

Halk TV'de yer alan habere göre, her biri, yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan 9 AVM için açılan konkordato davasında karar bugün çıktı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katıldı. Duruşma tutanağına göre, konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor geçen 16 Mayıs’ta dosyaya girdi. Forum AVM’lerin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etti.

Forum AVM'ler için merakla beklenen karar çıktı! Haciz işlemi yapılacak mı?

Banka temsilcileri ne dedi?

Duruşmada söz alan ve alacaklı konumdaki 4 bankanın avukatı ise, kesin mühlet kararı verilmemesini istedi. Garanti Bankası’nın avukatı “Projenin başarı şansı bulunmuyor. Bu nedenle kesin mühlet koşulları oluşmadı. Kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülsün. Davanın reddine karar verilsin” dedi. Yapı Kredi Bankası avukatı ise “Konkordato komiser heyeti raporuna göre, şirketlerin giderleri artmış kar oranı ise azalmış. Ön projedeki hedeflere ulaşılamayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle kesin mühlet taleplerinin reddine karar verilsin” ifadelerini kullandı. Duruşmada söz alan dünya devi İtalyan bankası Unicredit SPA’nın avukatı ise “Geçici mühlet kararına itirazımız bulunuyor. Kesin mühlet talebinin reddine karar verilsin” dedi. “Kesin mühlet koşulları oluşmamıştır” diyen Akbank avukatı ise, konkordato komiseri raporunu kabul etmediklerini vurguladı. Diğer yandan dava dosyasına göre, 600 milyonluk euroluk borcun tamamına yakını bankalara. İkisi yerli biri yabancı üç bankadan alınan kredi nedeniyle, toplanan kiralar tamamıyla bankalara gidiyor.

Forum AVM'ler için merakla beklenen karar çıktı! Haciz işlemi yapılacak mı?

Listede Kayseri Forum AVM'de var mı?

Peki konkordato talep eden AVM'ler içerisinde Kayseri Forum AVM'de var mı? Bu konuda kamuoyunda merak ediliyor. İlgili dava dosyasına göre Kayseri Forum AVM konkordato talep eden alış veriş merkesleri arasında bulunmuyor.  Forum Kayseri ile Forum Mersin 2023 yılında merkezi Hamburg’da bulunan Union Investment’a, Forum Diyarbakır’daki yüzde 50 hisse proje ortağı Altındağ şirketine devredilmişti.

Kayserili iş adamı Forum AVM'yi aldı!

 En son Kayserili iş adamı Süleyman Çetinsaya’nın kurucusu olduğu Artaş Grubu da  Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’ni 53 milyon euro’ya satın almıştı. 

Konkordato talep eden AVM'ler şu şekilde;

Forum İstanbul
Marmara Forum
Forum Ankara Outlet
Forum Aydın AVM
Forum Çamlık AVM
Forum Erzurum AVM
Forum Kapadokya AVM
Forum Magnesia
Gordion AVM

Kayseri Forum AVM hakkında 

Şehir merkezinde konumlanan Forum Kayseri,  özel araçla ya da toplu taşımayla kolay erişim olanağı sunuyor. Forum Kayseri’de 200 ulusal ve uluslararası marka ve ayrıca 30’un üzerinde restoran ve kafe ile 10 salona sahip bir sinema bulunuyor. AVM yetkilileri 'Alışveriş merkezinin tasarımı, yerel inşaat malzemelerinden ilham alınarak yapıldı ve yerel kültürün öğelerini yansıtıyor' ifadesini kullanıyor. 

AVM'lerin Multi Corporation hakkında 

Türkiye pazarına 2003 yılında girdiği bilinen Hollanda müteahhitlik şirketi Multi Corporation, 3 milyar euroyu aşan büyük bir yatırımla Forum alışveriş merkezlerini kurdu. Diyarbakır'dan Mersin'e, İzmir'den Gaziantep'e, Kayseri'den Trabzon'a Türkiye'nin dört bir yanında kurulan alışveriş merkezlerini her gün binlerce kişi kullanıyor. 

Perakende satış gayrimenkul varlıkları için Avrupa çapında lider entegre hizmet platformu olarak kendini tanıtan Multi Corporation, tüm Avrupa’da yaklaşık 80 perakende satış varlığını yönetiyor. Aktif varlık yönetimi, alışveriş merkezi operasyonları, yeniden geliştirme ve yenileme, kiralama, pazarlama, hukuk ve mevzuata uygunluk dahil olmak üzere eksiksiz bir hizmet yelpazesi sunuyoruz.

Çalışanlarımız, yönettiğimiz gayrimenkul varlıklarından elde edilen değeri optimize etmek için kararlılıkla çalışıyor. Perakendecilere, yatırımcılara, ziyaretçilere ve yerel pazarlara dair derin bilgi birikimi sayesinde Multi, yönetim sürecinin her aşamasında varlık değerini koruyor ve arttırıyor. Yatırımcı ortaklarımızla birlikte değer katıyoruz.

Perakende satış mülklerimiz 6.000’den fazla mağaza, restoran ve dinlence tesisinde her yıl tahmini olarak 4 milyar avro harcayan 400 milyondan fazla müşteriyi ağırlıyor.