Flaş! Sami Boydak havaalanında gözaltına alındı, işte gerekçesi....

Flaş! Sami Boydak havaalanında gözaltına alındı, işte gerekçesi....
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Boydak ailesinin FETÖ soruşturmaları kapsamında 3 yıl 1 ay hapis cezası alan üyesi Sami Boydak havaalanında gözaltına alındı.

Haber merkezimize yansıyan bilgilere göre;

Bugün (19.01.2019 günü) akşam saat 17 00 civarlarında Umre‘ye gitmek üzere havalimanına giden, daha önceden hakkında Fetö/PDY‘den 3 yıl bir ay hapis cezası verilen Sami Boydak, Havalimanı dış hatlar giden yolcu salonu Gümrük Muhafaza Noktası’nda Gümrük Muhafaza Personeli tarafından yapılan aramada üzerinde 1059 çeyrek altın, 220 adet yarım altın, 138 adet tam altın, 8 adet Gremse tabir edilen altın olmak üzere toplamda 1425 adet (Yaklaşık 3600 gr) altın bulunması üzerine gözaltına alındı.
Sami Boydak’ın aramasında ayrıca bir adet 40.000 (kırkbin) TL’lik bir adet çek ve 200.000 (ikiyüzbin) TL’lik bir adet senet de bulundu.

Yetkililer, Sami Boydak’ın 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet suçundan şüpheli olarak gözaltına aldığını, 20.01.2019 günü mevcutlu olarak adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

Gözaltına alınan Sami Boydak’ın Mustafa Boydak’ın oğlu Sami Boydak değil, Memduh, Hacı, Bekir ve Mustafa Boydak’ın amcasının oğlu olan bir dönem Gana Fahri Konsolosluğu da yapan Sami Boydak olduğu öğrenilirken, FETÖ üyeliğinden 3 yıl 1 ay hapis cezası alan Sami Boydak hakkında yurtdışına çıkma yasağı bulunmaması ise dikkat çekti.