Flaş! Kayseri hızlı tren ihalesi tamamlandı… Firma…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletekili Mehmet Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında Yerköy-Kayseri arası Yüksek Hızlı Tren hattının yapım ihalesinin tamamlandığını açıkladı.

Flaş! Kayseri hızlı tren ihalesi tamamlandı… Firma…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mahal Balo ve Kongre Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Kayseri Milletekili Mehmet Özhaseki, 2021 yılı yatırımlarını değerlendirdi.

Özhaseki, düzenlediği basın toplantısında Yerköy-Kayseri arası Yüksek Hızlı Tren hattının yapım ihalesinin tamamlandığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 16 Aralık’ta Kayseri’de yaptığı açıklamada Yerköy-Kayseri arası hızlı tren projesinin ihale işlemlerinin başladığını, 4 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini ve 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkânı olacağını söylemişti.

Mehmet Özhaseki, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattı ihalesini alan firmanın bir iki günden kamuoyuna açıklanacağını maliyetinin ise 1.1 milyar dolar olacağını açıkladı.

Özhaseki, şunları söyledi: “Yerköy’e kadar 142 kilometrelik hattın ihalesi yapıldı, hiçbir tarafta ihale yapılmazken talimat veren Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.

1.1 milyar dolara malolacak projenin kredisi bulundu, ihalesi yapıldı, tamamlandı, alan firma biriki güne açıklanmış olur.”