Flaş! Kayseri'de O adayın adaylığı seçim kurulundan döndü

Yerel seçimler için yaklaşık bir ay kaldı ancak seçimlerde oldukça iddialı olan adayın adaylığı seçim kurulundan geri döndü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Flaş! Kayseri'de O adayın adaylığı seçim kurulundan döndü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 yerel seçimleri için yaklaşık 1 ay kaldı. Partiler seçim çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz seçim kurulu Sarıoğlan için flaş bir karara imza attı. Seçimlerde oldukça iddialı olan Saadet Partisi Sarıoğlan Belediye Başkan adayı Ali Osman Yıldız’ın adaylığını kabul etmediğini öğrenildi. Daha önce MHP’den seçilerek Sarıoğlan Belediye Başkanı olan Ali Osman Yıldız, daha sonra AK Parti’ye geçmiş, Parti yönetimi tarafından disipline verilen Yıldız, kararı beklemeden partiden istifa etmişti. 

Flaş! Kayseri'de O adayın adaylığı seçim kurulundan döndü
Ali Osman Yıldız hakkında, "ihtara rağmen süresinde mal bildiriminde bulunmama, haksız mal edinme, kaçırma veya gizleme, irtikap, rüşvet, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarının açıklanması veya açıklanmasına sebebiyet verme" iddialarıyla 20 Mart 2017 yılında 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış, yargılama devam ederken 16 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Yapılan yargılama sonucu 26 yıl hapis cezasına çarptırılan eski başkan Ali Osman Yıldız, mahkemece cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.