Flaş! Hacı Boydak tahliye mi oldu?

FETÖ Terör Örgütü üyeliği ve yöneticiliği ile yargılanan Hacı Boydak hakkında ortaya atılan iddia merak uyandırdı. Hacı Boydak tahliye mi edildi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Flaş! Hacı Boydak tahliye mi oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

FETÖ üyeliği ve yöneticiliği suçlamasıyla Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararları ile sanıkların şirket hisselerinin müsadere edilmesi kararları geçtiğimiz ocak ayında yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 12 Temmuz 2018'deki hükmüne ilişkin temyiz incelemesini tamamlanmıştı.

Buna göre, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak'a "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan verilen 18 yıl, holdingin eski yöneticileri Mustafa, Bekir, Erol ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ'a "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan verilen 7 yıl 6'şar ay, holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'a aynı suçtan verilen 11 yıl 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi Şükrü Boydak'a da yine aynı suçtan verilen 10 yıl hapis cezalarının onanması kararlaştırılmıştı.

Karar böyle iken ortaya atılan iddia şok etkisi yarattı. Hacı Boydak tahliye mi edildi? Gazeteci Azim Deniz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kafaları karıştırdı. Gazeteci Azim Deniz Hacı Boydak’ın, bir ay önce hastalığı nedeni ile tahliye olduğunu söyledi. Paylaşımda, “FETÖ davasında 11 yıl 10 ay ceza alan Hacı Boydak'ın bir ay önce hastalık nedeni ile tahliye olduğu, Kayseri'ye gelip bir gün kaldıktan sonra İstanbul'a gittiği ortaya çıktı.” ifadelerine yer verildi.